Nå kommer den norske USB-pcen

Nå kommer den norske USB-pcen

Norske Fxi lanserer nytt nettsted og åpner for forhåndsbestilling av pc-på-minnepinne Cotton Candy.

Trondheims-baserte Fxi Technologies er på plass i Innovasjons Norges stand i Barcelona for Mobile World Congress denne uken for å vise frem sin knøttlille pc med navnet Cotton Candy.

Selskapet benytter også muligheten til å lansere et nytt og eget nettsted for Cotton Candy, med teknisk forum og mulighet for forhåndsbestilling.

Den lille pc-en veier 21 gram og er bare 8 cm lang. Cotton Candy vil være en perfekt følgesvenn for smartmobiler og nettbrett, mener Fxi.

Les mer:

- Aldri opplevd slik respons

Populær på messe

Fxi Technologies har plass på Innovasjon Norges stand på Mobile World Congress i Barcelona denne uken.

- Verden venter i spenning på lanseringen av Cotton Candy, skriver Borgar Ljosland, grunnlegger og sjef i Fxi, sier Ljosland i en pressemelding.

Han mener at den beskjedne størrelsen på maskinen kombinert med rå datakraft, HDMI-utgang, USB og MicroUSB gir en helt ny fleksibilitet for brukere på farten.

- Vi har sett interesse for en any-screen datamaskin til bruk i alt fra dataspill og underholdning til helse eller i transportbransjen, sier Ljosland i meldingen.

Den lille pc-en kan forhåndsbestilles fra Cstick.com, og koster i skrivende stund 1.199 kroner.

Cotton Candy

Cotton Candy bruker en ARM Cortex-A9 prosessor fra Samsung, og har innebyggd trådløst nett og blåtann.

Kobling til skjerm skjer via en HDMI-utgang i den ene enden av maskinen, og den leverer HD-grafikk og dekoder video i en rekke formater.

Cotton Candy leveres med Googles operativsystem Android (Gingerbread eller Ice Cream Sandwich), og kan også kjøre Ubuntu. Klar for nettskyen er den også.

Maskinen kan styres via en app på mobilen, blåtann-tastatur og mus og RF fjernkontroll.

Bruker du Cotton Candy på pc eller Mac kan du bruke dennes tastatur og mus, og trenger ikke ekstrautstyr.

Se Video: FXI Cotton Candy Dual-core USB Stick PC

Nettverk