Neste generasjon UTM

Neste generasjon UTM

Med «prosjekt Hunting» skal ZyXEL tilby sikkerhetsløsninger for de største.

Taipei – Taiwan: ZyXEL utvikler nå et nytt flaggskip i sin sikkerhetsportefølje. ZyWall 1080 kommer på markedet tidlig neste år, og vil levere over fem ganger så høy ytelse som dagens 1050-modell.

- ZyWall 1080 vil myntes på selskaper med over 500 ansatte, og vil være toppmodellen i vår nye USG-satsing, forteller Jerry Tsai, sjef for nettverkssikkerhetsavdelingen i hovedkontoret til ZyXEL i Taiwan, til Nettverk & Kommunikasjon.

USG (Unified Security Gateway) er begrepet som ZyXEL nå innfører for sine nye sikkerhetsgatewayer, og overtar dermed for UTM (Unified Threat Management). Det som kjennetegner USG er først og fremst flere funksjoner og bedre ytelse.

- Prosjekt Hunting innebærer fokus på VPN, høy tilgjengelighet og lastbalansering. Alle USG-enheter blir dessuten laget med et nytt Linux-basert operativsystem som heter ZLD, forteller Tsai.

Gigabit Ethernet

Funksjonaliteten som finnes i det eksisterende ZyNOS-operativsystemet innlemmes i ZLD sammen med en mengde ny teknologi. Alle USG-modellene vil ellers ha gigabit Ethernet-grensesnitt, de kan brukes med ZyXELs tofaktor-autentisering og oppgraderes via fremtidige firmware-oppgraderinger.

De nye USG-enhetene er USG 100, 200, 300 samt flaggskipet 1080. Før 1080 slippes på markedet vil 1050-modellen imidlertid få en relansering med ny USG-basert firmware nå i sommer. ZyWall 70 kommer til å dø ut, mens ZyWall 70 erstattes av USG 300 - ZyWall 35 og 5 kommer til å kjøre side om side med USG 200 og 100 en stund fremover.

Vi kommer tilbake med mer stoff om USG-modellene i papirutgaven av Nettverk & amp; Kommunikasjon, når de kommer på markedet.

Nettverk