Netcom øker 3G-farten

Netcom øker 3G-farten

I dag åpnet NetCom en pilotutgave av hsdpa over mobilnettet i Oslo.

Hsdpa - eller High-speed downlink packet access er en teknologi bygget rundt UMTS for å øke hastigheten på samme måte som EDGE gav oss raskere dataoverføring i GSM-nettet.

Første generasjon hsdpa har en teoretisk overføringshastighet på 1,8 Mbps (megabit i sekundet), mens andre generasjon øker farten til 3,6 Mbps. Når Netcom nå skrur opp kranen i hovedstaden kan brukerne teoretisk sett oppnå hastigheter som overgår en standard ADSL-linje hjemme.

HSDPA er imidlertid mest interessant for de som ønsker å surfe på nettet med en bærbar-pc, enten man er i et møte borte fra kontoret eller på sitter på en kafe og føler behov for mobilt bredbånd.

Alle NetCom-kunder med datakort til pc-en kan teste hastigheten allerede i kveld, men under presselanseringen fortalte produksjef for mobilt bredbånd, Hans Heggenhaugen, at nedlastingshastigheten ville ligge et sted mellom 1 og 2 mbit/s. Opplastingshastigheten vil ligge rundt 350 kbit/s. Hastigheten vil imidlertid avhenge av avstanden til nærmeste basestasjon

Netcom har foreløpig bare 11 basastasjoner som er oppgradert til HSDPA, men selskapet lover å ha flere basestasjoner i drift innen utgangen av mai, slik at hele området innenfor Ring 3 er dekket.

LES OGSÅ: Slik er hsdpa i Sverige

Nettverk