Netgear i 200

Netgear i 200

Netgear har kommet med en løsning for dataleveranser over strømnettet.

Nettverksleverandøren Netgear er klar med sin dataløsning for strømnettet. De introduserer produkter i alle tre fartsklasser (14, 85 og 200 megabit per sekund), men det er sannsynligvis 200-megabitløsningen som vil være mest relevant for det store gross av brukere. Netgear hevder at deres løsning har innebygd en egen kvalitetsstyring som sikrer at video, spill og ip-telefoni får prioritet i nettverket.

Strømnettet som alternativ til å levere datasignaler til steder hvor ordinært kablet nettverk eller trådløst nettverk er uaktuelt, kommer sterkere inn som alternativ. Grunnen er selvsagt at det er et hensiktsmessig supplement til de vanligste datanettverkstypene.

LES OGSÅ: Nettverk i strømnettet

Versjonen for 200 megabit er spesielt interessant fordi den vil egne seg typisk for ip-tv, nettverksspill og andre krevende bredbåndstjenester hvor tv-stua gjerne er i kjeller eller på loft med litt kjelkete tilgang. Også for dem som utnytter en garasje til arbeidsrom og trenger datastøtte, kan slike løsninger egne seg.

Sikkerheten i slike systemer er ivaretatt ved at adapterne godkjennes mot hverandre, og settes opp med en krypteringsnøkkel som krypterer datatrafikken. I tillegg er rekkevidden begrenset til cirka 200 meter, eller til et såkalt galvanisk skille. Det siste innebærer for de fleste at sambandet ikke går lenger enn til kursene i sikringsskapet.

Prisen for en startpakke med to adapter er 1990 kroner inkludert moms. Enkeltadapter koster 995 kroner stykket. Mer informasjon hos www.netgear.no.

Les om: