Nettdrill fra Visma

Nettdrill fra Visma

Visma-sjef Øystein Moan driller sine partnere i fremtidig nettstrategi.

Visma benyttet anledningen til å drille sine partnere i nettstrategi da selskapet tidligere denne uken samlet sitt landsdekkende partnerapparat til kick-off på Gardermoen. Nærmere 500 teknikere, konsulenter og selgere ble presentert for Vismas on demand-strategi samt flere nylanseringer av nettbasert programvarefunksjonalitet.

Satser på skyen

Sentralt på agendaen sto tjenester også kjent under begrepet Sofware as a Service (SaaS), med eksempler som nettbasert salgsstøttesystemer, mobilbasert CRM, fakturagodkjenning på web eller nettbaserte selvbetjeningsløsninger for ansatte.

Den største lanseringen var imidlertid Visma Severa, et resultat av oppkjøpet av det finske selskapet Severa Oyj. Dette er et nettbasert verktøy for prosjektstyring, timeregistrering, ressursallokering, fakturering og innsalgsstøtte.

Moan lover tydelig kurs

Vismas konsernsjef Øystein Moan kunne love en tydelig kurs videre for Visma og selskapets partnerne.

- Visma skal være den ledende leverandøren av nettbasert programvare i Norden. Vi har vokst betydelig innen ERP de siste årene, og vunnet markedsandeler i stort sett alle nordiske enkeltmarkeder hvert år, noe som i følge Gartner Group nå betyr at Visma er største ERP-tilbyder i Norden. Men analytikere som Goldman Sacks tror at i løpet av ti år vil nettbaserte løsninger i stor grad overta markedet for standardisert programvare for økonomi og personal. I 2020 vil on demand dominere, fortalte Moan ifølge en pressemelding.

Moan mener selskapet er godt posisjonert for å profitere på utvilklingen.

- Det vil fortsatt være mange ekspertbrukere som trenger tilgang til avanserte systemer som må installeres lokalt. For eksempel vil de største virksomhetene, det offentlige og regnskapsbyråene behøve dette. Og det vil være et enormt volum av brukere som trenger brukervennlige nettbaserte løsninger som kommuniserer med de lokalt installerte kjernesystemene. Den som eier de såkalte on premises-løsningene vil ha de beste mulighetene til å bli ledende på on demand, fortalte han og la til at Visma planlegger å lansere flere nye nettbaserte løsninger også i det kommende året, avslutter Moan.

Nettverk