Nettverk over strømnett

Nettverk over strømnett

Gira gir hele huset tilgang.

Kablet - eller trådløst?

Enten man bor i leilighet eller i hus er spørsmålet: Hvordan legger man opp et mest mulig velfungerende lokalnett?

Apple har trådløse basestasjoner som er svært enkle å sette opp, og de kan også stå for backup av Mac-en din. I tillegg finnes det et drøss med alternativer fra andre produsenter også, selv om svært mange nok faller ned på en boks de får tildelt fra internettleverandøren.

For et helt hus blir det ofte nødvendig å supplere med rekkeviddeforlengere (repeatere) for å forsterke trådløsnettet mellom ulike etasjer eller fløyer.

Dersom du er mer avhengig av superrask forbindelse med stor grad av stabilitet så er en kablet Ethernet-forbindelse å foretrekke. Dette kan trekkes separat - eller man kan bruke et ledningsnett du allerede har på plass: Strømnettet.

Gira Powerline Communication System

Slike løsninger har vært å få kjøpt i flere år, men Gira mener å ha forbedret det. Deres alternativ kombinerer både kablet Ethernet og trådløst nett i en elegant løsning som kan utvides modulært.

Systemet er kompatibelt med Giras program for stikkontakter, lysbrytere og så videre. Ethernet-uttak plasseres i en standard ramme, og kan kombineres med lysbryter, stikkontakt og andre koblinger. Uttaket er innfelt i veggen, mens WiFi-portalen stikker litt ut.

Systemet rekker opptil 300 meter, og data-signalene er utstyrt med 128-biters kryptering. Protokollen som benyttes er asynkront CSMA/CA.

Sobert, enkelt, elegant. Og sikkert ikke helt billig, heller.

Via Gira

Nettverk