Ny kantsvitsj fra Extreme

Ny kantsvitsj fra Extreme

Extreme Networks har lansert en intelligent kantsvitsj og et knippe konfigurasjonsverktøy for automatisk utrulling, administrasjon og optimalisering.

Den nye innstegsmodellen Summit x150 kjører i likhet med resten av selskapets på det samme modulære operativsystemet, ExtremeXOS. Det betyr at man har samme kommandolinje, og at de samme automatiseringsskriptene kan kjøres på alle modellene.

– Med det modulære XOS kan vi foreta omstart av kun en del dersom det er nødvendig. I for eksempel en kjernesvitsj vil konkurrenter slite med SLAer osv. dersom de må restarte hele svitsjen, sier Extremes Michael Beaver til Nettverk &Kommunikasjon.

Automatiserings-rammeverket kan blant annet gi svitsjen mulighet til å detektere vise klienttyper som for eksempel IP-telefoner. Den kan også skru av porter på natten, eller hvis en telefon flyttes fra en port til en annen, kan VoIP-konfigurasjonen følge med til den nye porten. Automation Framework-programvaremoduler for ExtremeXOS er utviklet for å hjelpe brukere med å installere og konfigurere nytt utstyr, forenkle endringsadministrasjon av VoIP-implementeringer, spare strøm og forbedre nettverksytelsen.

Selv om Summit x150 er intelligent og støtter skriptingverktøyene, er den ikke stabelbar. Den er primært en Lag 2-enhet og støtter ikke Extremes LLDP-baserte Universal Port-teknologi. Dette finner vi imidlertid på den Lag 3-baserte storebroren Summit x250 som tidligere var selskapets innstegsmodell.

Den nye x150-versjonen kommer i tre ulike modeller. Dette er 24- og 48-porters 10/100-modeller, men også en 24-ports versjon som byr på 15,4 Watts Power-over-Ethernet på alle portene. Alle modellene har i tillegg to 1 Gbps uplinkporter. Prisen starter på 1 095 dollar. Garantien gjelder i fem år, og er altså ikke helt på høyde med hva for eksempel HP byr på i sin Procurve-portefølje.

Det er i første rekke HP Procurves 2600 og Ciscos Catalyst 2960 med IOS Lite som x150 sikter seg inn mot. Extreme hevder å ha overtaket med PoE, overvåking og pris i forhold til Catalyst 2960, og instrumentering og kjerne-til-ende fordeler i forhold til HP. Mer informasjon finnes på www.extremenetworks.com .

LES OGSÅ: Extreme oppgraderer sikkerheten

Les om:

Nettverk