Ny maskinvare fra Citrix

Ny maskinvare fra Citrix

Citrix' nye Netscaler MPX-modeller skal levere den høyeste applikasjonsytelsen på markedet i dag.

På Interop 2010-messen nylig ble arrangert i Las Vegas lanserte Citrix tre nye modeller av sin Netscaler MPX-serie: MPX 17500, MPX 19500 og MPX 21500.

Den nye maskinvaren bygger på Intels Xeon 5680-prosessorserie og versjon 9.2 av Citrix' Netscaler-programvare med Ncore-teknologi. Løsningene leverer ifølge Citrix den høyeste applikasjonsytelsen på markedet i dag. Det tilsvarer en gjennomstrømmingshastighet på inntil 50 Gbps og kapasitet på inntil 4.4 million http-forspørsler per sekund. I tillegg kommer 12 Gbps brannmurkapasitet for webapplikasjoner.

Løsningene støtter inntil tre ganger så mange samtidige tilkoblinger via tcp og inntil ni ganger så mange tcp-tilkoblinger per sekund sammenliknet med konkurrerende løsninger.

De skal i tillegg være mer enn dobbelt så energieffektive som konkurrerende løsninger.

Cloud computing

Et av målene med de nye Netscaler-enhetene er å levere støtte for applikasjonsaksellerasjon, intelligent trafikkstyring og sikkerhet spesielt i cloud-baserte miljøer, som ifølge Citrix kan bidra til forsinket og ustabil applikasjonstilgang for brukere.

I likhet med Citrix' andre Netscaler-løsninger støtter de nye MPX-enhetene blant annet lokal og global lastbalansering fra layer 4 til layer 7, caching av innhold, komprimering av data, ssl vpn, avlasting av web 2.0-servere. I tillegg skal løsningene gjøre det enklere for kundene å øke den tilgjengelige ytelsen med inntil 2,5 ganger ved hjelp av en enkel lisensoppgrading.

Netscaler MPX 17500, MPX 19500 og MPX 21500 er tilgjengelig fra og med mai. Prisene starter på 140 000 dollar.

Nettverk