Ny trådløsruter fra D-Link

Ny trådløsruter fra D-Link

Lansering: DIR-855 Quadband Wireless N Router støtter både 2,4 og 5 GHz.

D-Link lanserer en ny trådløs ruter for kresne hjemmebrukere. DIR-855 Quadband Wireless N Router er tilgjengelig i mai 2008 og har en veiledende pris på 1 995,- ink.mva.

Ettersom ruteren støtter både 802.11a/g/n (Draft 2.0) og kan kommunisere på flere frekvenser samtidig, er det mulig å segmentere nettverket, slik at man for eksempel kun bruker frekvensen 2.4 GHz til for eksempel e-post og surfing på nettet, mens man reserverer frekvensen 5 GHz for ip-telefoni og for overføring av tunge mediefiler.

Normalt vil du være mindre plaget av forstyrrende trafikk fra naboer, Bluetooth, trådløse lydsystemer og annet utstyr på 5 GHz-båndet.

I pressemeldingen er ikke 802.11b nevnt med et ord, såvidt vi kan se. DIR-855 støtter imidlertid 802.11b også, bekrefter Andreas Sandvik i D-Link overfor PC World.

– Men vi anbefaler ikke at brukerne benytter dette, ettersom sikkerheten er dårlig og det å kjøre 802.11b krever mye prosessorkapasitet. 802.11b vil dra ned ytelsen til hele ruteren, sier Sandvik.

Her er pressemeldingen fra D-Link:

---PRESSEMELDING---

Ny miljøvennlig og rask trådløs router fra D-Link

D-Link lanserer nå en av verdens raskeste trådløse 802.11n-routere. Den nye routeren DIR-855 Quadband Wireless N Router kommuniserer med firedoblede frekvenser for færre forstyrrelser og beste ytelse.

DIR-855 er utviklet for å tilby høyeste mulige ytelse i et trådløst nettverk. Det er praktisk hvis man har mange ulike enheter i et nettverk og for å streame høyoppløst film. DIR-855 støtter samtidig trafikk på frekvensbåndet 2.4 GHz og 5 GHz med overføring av trådløs 802.11n-trafikk opp til 600 Mbps.

– Vår nye Quadband Wireless N Router er utstyrt med den aller nyeste trådløse teknikken og fem energieffektive gigabitporter. Sammen med dette gjør et OLED-display på oversiden og intelligent kvalitetssikring av trafikken via QoS dette til vårt absolutte flaggskip innen trådløse produkter, sier Martin Levy, produktsjef, D-Link Nordic.

Quadband muliggjør høyeste trådløse ytelse
D-Links DIR-855 er det absolutt nyeste innen trådløs teknikk takket være muligheten til å bruke 5 gigahertzbåndet. Frekvensen klarer høyere båndbredde og er mindre brukt enn frekvensen 2.4 GHz som brukes av de fleste trådløse enhetene i hjemmet. Eksempelvis bruker Dect-telefoner, bluetooth-enheter og wakie-takies samme 2.4 GHz-kanal.

Quadband innebærer kommunikasjon på fire frekvenser: 802.11n (2.4 og 5 GHz) i tillegg til 802.11g og 802.11a. Quadband muliggjør segmentering av nettverket der man kan bruke frekvensen 2.4 GHz for til eksempel e-post og surfing på nettet og reservere frekvensen 5 GHz kun for ip-telefoni og for overføring av tunge mediefiler trådløst.

– Enkelte konkurrerende Dual Band-produkter innen 802.11n har en begrensning at de kun er vekslingsbare eller at enheten kun kommuniserer trådløst på det ene frekvensbåndet med den nye teknikken 11n. Kommunikasjon på det andre frekvensbåndet bruker den gamle teknikken 802.11g. Dette medfører lavere kapasitet, noe vi tror brukeren blir irritert på i lengden, sier Martin Levy, produktsjef, D-Link Nordic.

Det finnes opp til 23 ikke-overlappende kanaler tilgjengelig på 5 GHz-båndet, som kan sammenlignes med tre kanaler for 2.4 GHz-frekvensen. På fem gigahertz garanteres brukeren en høyere kapasitet og kvalitet for å kunne streame de mest båndbreddekrevende tjenestene som HD-film.

Miljøvennlig Green Ethernet-teknikk
D-Link har implementert sin Green Ethernet-teknikk i en trådløs router for første gang. DIR-855 har fem gigabitporter som støtter miljøvennlig og energibesparende teknikk. D-Links Green Ethernet-teknikk registrerer om pc-er er koblet til og aktive og sender da ingen strøm på en port hvis pc-en er slått av (slik en vanlig router gjør). Green Ethernet-teknikken kan også justere strømmen for ulike kabellengder og på denne måten brukes ikke mer strøm enn det som faktisk behøves.

Intelligent trafikkprioritering
DIR-855 har D-Links unike teknikk for å kvalitetssikre trafikk ”StreamEngine Quality of Service” som automatisk prioriterer høy båndbredde i trådløs trafikk. Det gjør at brukere i det digitale hjem får en utmerket trådløs opplevelse med tjenester som høyoppløst film, krevende online spill og ip-telefoni. Denne teknikken ble introdusert i fjor med den prisbelønte routeren DIR-655.

Med en vanlig router samles all trafikk til en enkelt datastrøm og det kan påvirke trådløs film negativt. D-Link har løst problemet med teknikken ”D-Link Intelligent QoS Prioritization”. Det innebærer at all trafikk analyseres og separeres i flere ulike datastrømmer som kategoriseres. Den trafikken som er følsom for fordreining, som ip-telefoni, online-spill og video, prioriteres over annen trafikk som e-post og surfing på nettet.

USB-adapter og kompabilitet
Som tillbehør til DIR-855 slippes også en USB-adapter (DWA-160) som er optimert for de nye trådløse frekvensene. Både routeren og USB-adapteret er bakoverkompatible med 802.11g og 802.11a. DIR-855 og DWA-160 støtter WPS (Wi-FI Protected Setup) og D-Link Click´n Connect-verktøy som gjør det enkelt å installere et trådløst nettverk – selv om man ikke er teknisk kyndig.

Sikkerhet
For beste mulige beskyttelse bruker den nye routeren doble brannvegger (SPI, NAT) for å sikre nettverket og brukerens personlige informasjon. DIR 855 støtter også kryptering med WPA og WPA2.

Egenskaper
Quadband-teknikk med kapasitet opp til 600 Mbps
802.11n med samtidig bruk av frekvensene 2,4 og 5 GHz
OLED-display på oversiden som viser routerens aktivitet
Intelligent kvalitetssikring av trafikken med StreamEngine Quality of Service (QoS)
4 Gigabit Ethernet porter med energieffektiv Green Ethernet-teknikk
1 WAN port med Gigbit og Green Ethernet
Green Ethernet-teknikk som sparer opp til 27 prosent energi
Innebygd prossessor med høy kapasitet
Støtter Wi-Fi WPS (WiFi Protected Setup)
Sertifisert for Windows Vista
D-Links enkle installasjonsystem Click´n Connect
Støtter “Good Neighbor Policy,” som innebærer at routeren ikke forstyrrer naboens trådløse trafikk

For fullstendige produktspesifikasjoner, gå til www.dlink.no

Pris og tilgjengelighet
DIR-855 Quadband Wireless N Router er tilgjengelig i mai 2008. veiledende pris er 1 995,- ink.mva. USB-adapter DWA-160 koster 595,- ink.mva. Routeren og adapteret har begge (som resten av D-Links 11n-produkter) 11 års garanti.

Les om: