Nye bedriftsklasse 802.11ac Wave 2 aksesspunkter

ÅTTE ANTENNER: Med støtte for 4x4 MIMO i begge WiFi-båndene, har Aruba 320-familien åtte antenner i forskjellige kombinasjoner av internt og eksternt. (Foto: Aruba)

Nye bedriftsklasse 802.11ac Wave 2 aksesspunkter

Aruba har lansert aksesspunkter for den nyeste standarden.

Aruba Networks har lansert et nytt aksesspunkt for trådløse nettverk i bedrifter og andre større installasjoner, Aruba 320 Series AP. Aksesspunktet tilbyr 4x4 MIMO i både 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene, slik at det har totalt åtte antenner. Det er flere produkter i denne familien, med forskjellige konfigurasjoner av interne og eksterne antenner.

Den viktigste nyheten er støtten for 802.11ac Wave 2:

802.11ac Wave 2

Disse aksesspunktene implementerer trådløsstandarden IEEE 802.11ac Wave 2, der den viktigste nyheten er at de støtter MU-MIMO: Multi User Multiple Input/Multiple Output. Denne standarden øker den teoretiske samlete ytelsen kraftig, blant annet ved å kunne sende forskjellige datastrømmer til flere klienter på samme kanal, samtidig.

Ved hjelp av sin egenutviklete ClientMatch-teknologi kjenner aksesspunktet igjen klienter som er i stand til å utnytte Wave 2 MU-MIMO, og disse grupperes sammen og tilordnes aksesspunkter som bruker standarden.

Dermed får disse forbedret trafikkhåndtering, samtidig som det øvrige nettverket avlastes for disse klientene. Til sammen skal dette forbedre nettverkets totale ytelse.

Bluetooth LE

Aruba Series 320-aksesspunktene har også innebygde Bluetooth LE-radioer (BLE). Denne teknikken brukes til presis innendørs geolokasjon i nettet, for eksempel i et varehus. Radioene er ment for å kommunisere med Arubas Bluetooth Beacons, som plasseres ut i lokalene, og som smartmobiler med støtte med BLE kommuniserer med. Disse er blant annet kompatible med Apples iBeacon-standard som alle iPhone fra og med 4S kan utnytte.

Aruba har foreløpig ikke oppgitt priser på de nye aksesspunktene, men de skal bli tilgjengelige på markedet i tredje kvartal 2015. Den forbedrete ClientMatch-teknikken er en programvarefunksjon i selskapets programvare ArubaOS. Denne funksjonaliteten blir tilgjengelig i versjon 6.4.4 av denne programvaren, som kommer i juni i år.

Nettverk