Nye milliarder fra Cisco

Nye milliarder fra Cisco

Nettverksgiganten Cisco Systems godskriver seg et nytt milliardoverskudd i tredje kvartal, men ikke bedre enn man hadde regnet med.

Den amerikanske nettverksgiganten Cisco Systems har lagt frem tall for tredje kvartal som viser samlede driftsinntekter på 10,9 milliarder dollar, mot 10,4 milliarder dollar på samme tidspunkt ett år tidligere.

Nettoresultatet ble dermed et overskudd på 1,8 milliarder dollar, mot 2,2 milliarder dollar året før. Fortjeneste per aksje ble også noe svekket, ned fra 37 cents i fjorårets tredje kvartal til 33 cents i årets periode.

Resultat etter skatt (non-GAAP) ble 2,3 milliarder dollar, ned 5,1 prosent fra tredje kvartal 2010.

- Som ventet

- Kvartalet endte som forventet. Vi har erkjent våre utfordringer og vi vet hva vi må gjøre. Vi har en klar plan, og selskapet har stolte tradisjoner for og historikk i å tilby nyvinninger som forandrer markedet. Vi takker våre aksjonærer, ansatte, kunder og partnere når vi nå beveger oss inn i en ny fase for Cisco, sier John Chambers, CEO i Cisco.

Den norske delen av selskapets virksomhet registrerte en vekst på 22 prosent i kvartalet, en vekst som var størst for private virksomheter og tjenesteleverandører, og moderat for offentlig sektor. Teknologiområdene for samhandling, videodistribusjon, datasenter virtualisering, trådløse nett og sikkerhet viser solid fremgang i tredje kvartal.

Sterk mobil trend

- Vi ser en økende trend der de ansatte forventer å kunne bruke sine personlige enheter, som smarttelefoner og lesebrett, hvor som helst og når som helst. Måten å løse dette på er å la nettverket ivareta situasjonsbestemt sikkerhet og tilgangskontroll avhengig av hvem man er, hvor man er og med hva slags apparat man logger seg inn med i virksomhetens systemer. Det er samhandling som gjelder – og bedriftene må tilrettelegge for at ansatte får delta i samhandlingen med de kommunikasjonsenhetene de har tilgjengelig til enhver tid, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Stor etterspørsel etter virtualisering

- Vi ser også særdeles stor etterspørsel etter våre nye løsninger for virtualisering av datasentrene. Vår helhetlige tilnærming til Unified Computing er svært godt mottatt av kundene. Her er det først og fremst ekstrem forenkling og automasjon, og store kostnadsbesparelser innenfor drift og administrasjon som er driverne, avrunder Myrland.

Les om:

Nettverk