Rå ytelse fra SANbox

Rå ytelse fra SANbox

SANbox 9000 fra QLogic er en feiltolerant Fibre Channle-svitsj som kan huse hele 256 porter.

SANbox 9000 er en såkalt «director switch» - en feiltolerant Fibre Channel-svitsj som typisk har et høyt antall porter og som tjener som en sentral svitsj. 9000-modellen består hovedsaklig av to 128 porters 4U høye moduler som står oppe på hverandre. De to modulene er koblet til et 800 Gbps bakplan som kalles for HyperStack. En modul på 4U støtter åtte 4 Gbps Fibre Channel svitsjeblader for å totalt oppnå 128 porter. Den kan også støtte åtte 10 Gbps Ethernet svitsjeblader slik at totalt 32 slike porter kan tilbys. 9000-modellen kan ellers tilby iSCSI- og Fibre Channel over IP ruting og bridging, samt huse lagringsbladet SSP (Storage Services Platform).

Redundans er viktig på en slik monsterløsning, og vi finner redundante prosessorer og strømforsyninger. Etter at Brocade kjøpte McData, er det primært Brocade og Cisco som har konkurrerende løsninger. Med en listepris som starter på rundt 50 000 dollar, er SANbox 9000 rimeligere og mindre enn konkurrentenes alternativer. QLogic gir fem års garanti, og produkter fra selskapet kan vi finne i en rekke produkter også fra andre aktører. Selskapet leverer alt fra rene ASICer til ferdige SAN-produkter og viktige kantsvitsjer.

– Det kanskje viktigste fremover for oss er InfiniBand, sier QLogics David M. Zimmer til Nettverk & Kommunikasjon. QLogic har gjennom oppkjøp av selskapene PathScale og SilverStorm sikret seg verdifull InfiniBand-teknologi. – Til nå har InfiniBand stort sett vært brukt i testsammenhenger, men vi er klare når utbredelsen virkelig tar av, sier Zimmer. Her i landet er det lagringsdistributøren Four Leaf som videreformidler QLogics løsninger.

Les om:

Nettverk