Raskere Fritz!Box

Raskere Fritz!Box

Den nye 7390-modellen byr på VDSL, Gigabit Ethernet og nettverkslagring. Vi har testet.

Vi har tidligere testet flere ulike modeller av alt-i-ett boksen Fritz!Box, og vært begeistret over all funksjonaliteten som de har greid å presse inn i en liten enhet. Nå er arvtakeren lansert, og vi har i en periode testet både denne og selskapets repeaterløsning. Vi er stort sett fornøyde, men har likevel et par småting å klage på.

Den nye modellen ser litt frekkere ut og stikker litt dypere enn forgjengeren. De gamle svarte antennene er fjernet til fordel for et par haifinner som ser ut til å gi omtrent samme dekningsområde.

7390 kan brukes samtidig i både 2.4 GHz og 5 GHz-områdene, og da i tråd med 802.11N-standarden. Vi testet dette med flere ulike klienter, og var ikke overbegeistret for hva Fritz!Box leverte i 5 GHz-området. Her var dekningen betydelig svakere enn i 2,4 GHz-området, og vi mistet dessuten forbindelsen helt flere ganger selv om dekningen skulle tilsi noe annet.

Enheten kranglet også litt under den første konfigurasjonen da vi valgte å utelate DSL-oppkoblingen, men i stedet benyttet et kabelmodem. Vi måtte starte setup fra bunnen av fire ganger før den endelige kjørte som den skulle. Bortsett fra dette, fungerte enheten fortreffelig i vår testperiode.

Vi testet også en betaversjon av den kommende firmwaren som blant annet gir moderniseringer i brukergrensesnittet og trådløs gjestetilgang. Dette så veldig lovende ut.

Som tidligere huser Fritz!Box egen telefonsentral (VoIP/ISDN/analog) i tillegg til at den opptrer som DSL-ruter og støtter VDSL, ADSL, ADSL+ samt UMTS/HSPA via USB-inngang. Vi finner også en DECT-stasjon slik at man enkelt kan knytte 7390 til inntil seks trådløse telefoner. Løsningen kan operere med inntil fem integrerte telefonsvarere, og kan benyttes som medieserver.

Den er videre utstyrt med fire Gigabit Ethernet-porter, 512 MB intern lagring, NAS-funksjonalitet og mulighet til å koble til eksterne harddisker.

Konfigurasjonen er enkel så snart man har skjønt opplegget, og det er blant annet svært gode prioriteringsmekanismer på plass.

AVM hevder at løsningen kan erstatte opptil åtte ulike enheter, og en egen Eco-modus reduserer automatisk enhetens strømkrav. I tillegg til IPv4, støttes det nå også IPv6-forbindelser både for DSL og i det lokale nettverket.

Repeaterløsningen kjøpes i tillegg og plugges enkelt og greit inn i en strømkontakt på et egnet sted der dekningen skal forsterkes. Signalene hentes trådløst fra Fritz!Box og videresendes for å utvide det totale dekningsområdet. Repeateren har lysdioder som blant annet forteller om status, og vi hadde ingen problemer med å knytte de to enhetene sammen.


FRITZ!WLAN Repeater N/G øker enkelt den trådløse rekkevidden, og kan også forsyne et Hifi-system med musikk via egen lydutgang.

Garantien for Fritz!Box på fem år, og prisen ligger på 289 euro. Vi lar oss fremdeles imponere over funksjonaliteten, og økte hastigheter gir nå enda mer for pengene. Mer informasjon finnes på www.avm.de .

Les om:

Nettverk