Rolls-Royce for feilsøking

Rolls-Royce for feilsøking

Fluke Networks har lansert Optiview XG, et profesjonelt nettbrett for avansert nettverksanalyse og feilsøking.

Fluke ønsker med Optiview XG å gi nettverksansvarlig et verktøy som kan dekke gapet i mellom nettverksadministrasjons-systemer og lavnivå pakkeanalyse.

Verktøyet gir mulighet til å analysere nettverkstrafikken på detaljnivå, med høynivå rapportering. Rapporteringen gir en rask oversikt over nettverkets topologi og mulige feilkilder. Det er samtidig mulig å drille seg nedover helt til pakkenivå fra rapporteringen.

En transaksjon for en kjent protokoll som for eksempel FTP kan brytes ned i alle steg, som SYN/ACK og FTP kommandosett. Her vil man få en oversikt over hvor lang tid hvert steg i prosessen tar. Dette vil kunne vise hvilke deler av transaksjonen som tar for lang tid og dermed hvor problemet ligger under feilsøking.

Alle kjente feil kommer med en grundig beskrivelse og mulige løsningsforslag. Dette er en funksjon som vil hjelpe produktiviteten i forbindelse med feilsøking.

Optiview XG er basert på Fluke sin egen hardware og støtter pakkefangst og analyse på hastigheter opptil 10Gbps. En av fordelene med spesialisert hardware er at man er garantert at alle pakkene blir med i fangsten.

Trådløst er også støttet, produktet kommer med to N-standard radioer innebygget. Dette gjør at man kan fange pakker også på det trådløse nettverket. Produktet er også utstyrt med AirMagnet survey, Planner, Wi-Fi analyzer og Spectrum XT. Dette gir en mulighet for å bruke Optiview XG til blant annet site survey og spektrumsanalyse.

Enheten kommer med to redundante batterier og har støtte for hot-swap.

Optiview XG kommer i tre varianter og prisen starter på 180 000 kroner. Kunder som sitter med Optiview Serie 3 vil bli tilbudt en innbytteavtale.

Produktet kan bestilles fra Data Equipment som eneste sertifiserte forhandler på produktet.

Les om:

Nettverk