Ser, kontrollerer og optimaliserer

Ser, kontrollerer og optimaliserer

Exinda spesialiserer seg på WAN-optimalisering og det de kaller unified performance management.

It-avdelingene har flere utfordringer med å prioritere og tilpasse den tilgjengelige båndbredden. Exinda har spesialisert seg på å overvåke lag 2 til 7, og gjenkjenner store mengder av applikasjoner. Dermed kan administrator sette regler for disse med å for eksempel begrense hvor mye hver klasse skal kunne beslaglegge.

Selskapet integrerer sanntids overvåking, rapporterting, trafikkontroll, optimalisering og akselerasjon.

I vår gjennomgang av løsningen opplevde vi et godt gjennomarbeidet grafisk brukergrensesnitt hvor trafikken ble tydelig synliggjort.

Det tilbys ulike modeller som kjører på standard Dell-maskinvare, men det finnes også programvare som kan kjøres på den bærbare klienten. Exinda kan også kjøre virtuelle servere, bla W2K8R2. Løsningen kan således erstatte lokale servere samtidig som de får merverdien av UPM.

– Løsningene kan skalere opptil 20 Gbps, og på en integrert disk kan man lagre data for å senere se trender fra de siste 60 minuttene til de siste 12 månedene, forteller Hans Anders Kværn i Nettec til Nettverk & Kommunikasjon.


Via brukergrensesnittet får man raskt oversikt over tilstanden, og man kan drille seg ned for ytterligere informasjon.

Han kan også fortelle at tynnklienttrafikk bruker mer båndbredde enn man kanskje var klar over, og han anbefaler at man ikke stenger helt for applikasjoner av typen bittorrent ettersom brukere og applikasjoner er flinke til å finne kreative omveier. Løsningen blir å begrense båndbredden for sistnevnte applikasjoner til et minimum. Også programvareoppdateringer er på listen over de som spiser mye båndbredde.

Blant nyhetene i den siste oppdateringen finner vi Application Response Management (ARM) som kan kartlegge hvor flaskehalsen befinner seg i infrastrukturen. Dette kan igjen benyttes i en eventuell SLA. Ellers er funksjonaliteten utvidet når det gjelder IP-telefoni og SSL-optimalisering i den nye programvareoppdateringen.

Mer informasjon finnes på www.exinda.com og www.nettec.no .

Les om:

Nettverk