Skubber seg plass på datarommet

Skubber seg plass på datarommet

Om få år må konkurrentene ha bedre tilbud, om ikke Cisco skal overta datarommet.

- Dette handler ikke bare om ny teknologi. Det handler om en ny tilnærming som legger grunnlaget for "Cloud Computing", sa John Chambers, styreformann og administrerende direktør i Cisco, på en video fra lanseringen i New York.

Det er særlig tjenester hvor fysisk transport erstattes av datatransport, som er første mål for Ciscos tilbud. Media er et typisk eksempel.

Cisco har i alle år levd etter professor Nicholas Negropontes visjon om at det er uendelig mye rimeligere å flytte bits enn atomer. Alle oppkjøpene og alle produktene de seneste årene vitner om det.

På fjernnett, lokalnett og lagringsnett har Cisco et tilbud. Tett integrering med andres datamaskiner og lagring er ikke lenger godt nok.

En totalløsning som kan virtualiseres og administreres på en enkel måte, er Ciscos første skritt på veien mot databearbeiding i nettskyen.

- Dette er like viktig for datarommet som pc-en var for hjemmet, hevder Ed Bugnion, en av Ciscos mange teknologidirektører.

Egne maskiner

Målet er å være den ledende it-leverandøren som gjør datarommet til et energiverk for it. Derfor lanserte Cisco Unified Computing System med egne bladmaskiner med Intels Nehalem prosessor tett integrert med sine nyeste Nexus svitsjer.

Kundene loves en kostnadsreduksjon på 10 til 30 prosent både på anskaffelse og bruk.

Datamaskiner, nettverk og lagring skal fremstå som en homogen ressurs ved hjelp av virtualisering. Forene, forenkle og forsterke er slagordene for Ciscos it-verk.

Cisco har derfor alliert seg med en rekke av de toneangivende it-leverandørene. Nevnes kan BMC, EMC, Emulex, Intel, Microsoft, Netapp, Novell, Oracle, Qlogic, Redhat, SAP og Vmware.

Intel og Vmware er stjernene, BMC kanskje den viktigste, med sitt bidrag til en totalintegrert administrasjonsløsning. Det er oppsett, dynamisk endring og overvåking av dataromsressursene BMC bidrar med.

Ideen er at én person skal kunne sette opp og administrere datamaskiner, nettverk, lagring, sikkerhet og virtualisering.

Og ressurser skal kunne omfordeles på et øyeblikk, les videre på neste side!

Nettverk