- Skyen vil seksdobles på fire år

- Skyen vil seksdobles på fire år

Cisco tror på stor økning i skytrafikken. Men vanlige brukere vil bare stå for 17 prosent av trafikkøkningen.

I rapporten Global Cloud Index spår nettverksselskapet Cisco at den globale skytrafikken vil øke fra 683 exabytes i 2011 til 4,3 zettabytes i 2016.

Samtidig firedobles den globale datasentrertrafikken til omlag 6,6 zettabytes. Til sammenligning utgjør trafikken 92 trillioner timer musikkstreaming - omlag ett og et halvt år med kontinuerlig musikkspilling.

Rapporten er basert på analyse av over 40Tb med data fra ulike datasentre over hele verden og over 90 millioner nettverkstester over de siste to årene, i tillegg til markedsundersøkelser.

- Den eksploderende bruken av datasentre og nettskyer er et globalt fenomen, drevet av vårt voksende ønske om å ha tilgang til verdifullt innhold hvor som helst, på alle plattformer, noe undersøkelsen tydelig viser, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge i en pressemelding.

- Det er åpenbart at neste generasjons internett blir kritisk i utviklingen av datasentervirtualisering og en ny verden av sammenknyttede skyer, fortsetter han.

Her er noen av hovedfunnene i rapporten Global Cloud Index:

  • Midtøsten og Afrika vil få den kraftigste veksten i bruk av skytrafikk fra 2011 til 2016.
  • Prosessering: Innen 2016 vil Asia-Stillehavet ha rekorden i dataprosesser, med Nord-Amerika på andre plass.
  • Global datasentertrafikk vil øke til det firedobbelte innen 2016.
  • Global skytrafikk vil utgjøre nesten 2/3 av den totale, globale datasentertrafikken.
  • Den globale skytrafikken vil vokse raskere enn den totale, globale datasentertrafikken.
  • 17 prosent av trafikken i dataskyer og datasentre vil genereres av brukerene. Mesteparten av trafikken er det nemlig systemene selv som vil stå for, og genereres i forbindelse med lagring, produksjon og utvikling.

Du kan lese hele rapporten her.

Nettverk