Skylagring lokker til kamp

Skylagring lokker til kamp

HP og Dell slåss om å sikre seg en større bit av kaken for nettlagring. 3Pars virtuelle lagringsteknologi frister dem begge.

Tidligere denne uken ble det klart at HP legger 1,6 milliarder dollar på bordet og kaster seg med det inn i kampen om lagringsselskapet 3Par. Dermed har to store og betydningsfulle aktører innen it-verden kommet på banen og vist sin interesse for lagring i skyen, hvor kundene leier et disksystem som eies av lagringsleverandøren.

Les også: HP inn i budkampen med Dell

Det er 3Pars teknologi for såkalt virtuell lagring som vekker de to it-gigantenes interesse. Lagring i skyen er et område som synes å bli stadig mer viktig og interessant for flere av aktørene i it-bransjen.

Mer effektiv lagring

3Par er blant aktørene som har vært tidlig ute på dette området. Selskapets lagringsteknologi har flere fordeler, og inneholder blant annet en metode for å effektivisere utnyttelsen av lagringsrommet. Systemet er dessuten basert på nivåinndelt lagring, hvor data lagres på ulike nivåer ut i fra variabler som sikkerhet, ytelse, tilgjengelighet og kostnader.

Teknologien som 3Par benytter seg av kan bety et helt nytt ben å stå på innen lagring for et selskapet som HP. I dag selger HP Hitachis Universal Storage Platform videre, en posisjon selskapet neppe vil nøye seg med i fremtiden, tror lagringseksperten Arun Taneja hos konsulentselskapet Taneja Group ifølge ComputerSweden.

Etter hva Taneja erfarer, startet HP allerede for ett år siden å rekruttere lagringseksperter fra konkurrentene. Ett eksempel på dette er Dave Donatelli som ble hentet til stillingen som sjef for HPs lagringsenheter. Han kom fra EMCs lagringsdivisjon.

Taneja mener HP fremstår som en mer naturlig partner for 3Par enn Dell, blant annet på bakgrunn av HPs lange erfaring med langringssystemer.

Les også: Dell kjøper 3Par

Dell ser også ut til å ha blinket ut datalagring som et fremtidig satsingområde, og har blant annet vist seg dyktige når det gjelder forvaltning av oppkjøp på dette området. For to år siden kjøpte selskapet Equallogic, en spesialist på iscsi-lagring. I kjølvannet av kjøpet har Dell godskrevet seg en årlig omsetningsøkning på 63 prosent på disse produktene.

Innleder fusjonssamtaler

3Par vil etter hva IDGNews erfarer innlede diskusjoner med HP i kjølvannet av budet. Selskapet har informert amerikanske finansmyndigheter om at det planlegger å dele ikke offentliggjort informasjon med HP. Rivalen Dell har blitt informert om samtalene, og har nå tre dager på seg til eventuelt å legge frem et nytt bud.

Les mer:

Derfor vil HP og Dell ha 3Par

Nettverk