Skysatsing fra Oracle

Skysatsing fra Oracle

Selskapet vil sette standarden for private nettskysystemer.

Oracle har sluppet en gruppe programmeringsgrensesnitt (API) for kjøring av private nettskysystemer, i håp om at deres versjon vil kunne bli standard for sky-industrien.

Oracles API ble først utviklet av Sun Microsystems, men etter at dette selskapet ble kjøpt opp av Oracle har sistnevnte raffinert systemet. Grensesnittet skal gjøre det enklere for brukerne å ta i bruk de virtuelle serverne på flere ulike maskinvareplattformer.

- Ideen er å promotere interoperabilitet og å sørge for at nettskyer kan kommunisere, for å forsikrer at arbeidsmengder lett kan flyttes mellom skyer, forteller Rex Wang, visepresident for Oracles produktmarkedsføring, til itworld.com.

To deler

Grensesnittene har to deler, hvorav den første er en modell som beskriver forholdet mellom ulike ressurstyper, som virtuelle maskiner og lagringsplass.

- Det presenterer dem som logiske enheter, slik at man kan komme inn på dem uten å forstå detaljene i den fysiske arkitekturen, forteller Wang.

Den andre delen er protokollen benyttet for å samhandle med ressursene. Den baserer seg på REST (representational state transfer)-standarden for formidling av data gjennom HTTP.

Oracle er slettes ikke det eneste selskapet som ønsker å standardisere operasjonen av private nettskyer, og både Eucalyptus Systems og Red Hat har forsøkt seg på lignende prosjekter tidligere.

Les om:

Nettverk