Snart pc-er med WiMax

Snart pc-er med WiMax

IDF: Intel har fått med seg en rekke produsenter av bærbare pc-er til å integrere støtte for WiMax.

Under Intels utviklerforum IDF som denne uken avholdes i San Fransisco ble det bekreftet at pc-produsenter som Acer, Asus, Lenovo, Panasonic og Toshiba vil legge inn støtte for WiMax i neste generasjon av Centrino-plattformen som har kodenavn Montevina.

LES OGSÅ: Fremtidens trådløsnett er her

Montevina-løsningen vil dukke opp i løpet av andre halvår 2008 og bestå av en Penryn-prosessor produsert på 45-nanometer og en maskinvareakselerert videodekoder.

Sjefen for Intels Mobility Group, Dadi Perlmutter, fortalte på IDF at WLAN fortsatt vil være det viktigste elementet for tilkobling til trådløse nettverk i Centrino-plattformen. Det vil være opp til den enkelte pc-produsent å legge inn den ekstra WiMax-brikken, som et supplement for folk som beveger seg utenfor dekningsområdet til trådløse soner.

Blant annet skal Sprint og Clearwire ha ferdig den WiMAX-baserte bredbåndstjenesten Xohm i flere amerikanske storbyer i løpet av 2008.

Intel har tidligere hevdet at Montevinabrikkesettet er bygget opp av komponenter som er 40 prosent mindre enn i dagens Centrino-plattform basert på Santa Rosa. Dette åpner opp for å at løsningen også kan benyttes av mindre enheter, som for eksempel håndholdte pc-er.

LES OGSÅ: Bygg ditt eget bredbånd

Nettverk