Solid Cisco-kvartal

Solid Cisco-kvartal

Cisco økte salget av Unified Computing System-løsninger med 550 prosent, men forventer trangere tider.

Cisco melder om god vekst i omsetning og lønnsomhet i første kvartal av finansåret 2011.

I kvartalet som ble avsluttet 30. oktober hadde selskapet en omsetningsøkning på 19 prosent, fra 9,02 milliarder i første kvartal i fjor til 10,75 milliarder i år. Det er på linje med Ciscos forventninger fra forrige kvartal.

Selskapet satt igjen med 1,93 milliarder dollar, opp 8 prosent fra 1,79 milliarder dollar i første kvartal året før. Inntjeningen lå noe foran analytikernes forventninger.

- Solide resultater

Ifølge amerikanske CRN var Cisco-direktør John Chambers fornøyd med det han mente var et solid kvartal som hadde utviklet seg omtrent som selskapet forventet.

- Cisco leverte solide resultater i et utfordrende kvartal. Selv om investeringsviljen i visse av våre forretningsområder har vært moderat, så beviser vårt arbeid og suksess i de områdene vi kan kontrollere og påvirke at vår strategi er riktig, sier Chambers i en pressemelding.

Samtidig sammenliknet han situasjonen selskapet befinner seg i med en "luftlomme" i markedet.

Han fortalte at Cisco forventer en omsetningsøkning på bare tre til fem prosent i andre kvartal og mellom ni til 12 prosent i samlet for 2011. Det er lavere enn analytikernes forventninger, og resultatet var at Ciscos aksjer falt i verdi etter resultatfremleggingen.

Kraftig UCS-vekst

I første kvartal lanserte Cisco blant annet Telepresence for hjemmet kalt Cisco Umi. Selskapet har også utvidet Borderless Networks-porteføljen med nye rutere, svitsjer, sikkerhetsløsninger og mobile løsninger.

I løpet av kvartalet var de tre raskest voksende områdene datasentre, samarbeidsløsninger og video er tre av Ciscos raskest voksende områder. På datasenterområdet økte omsetningen med 59 prosent. Samarbeidsløsninger økte med 45 prosent.

Blant de bestselgende produktene i første kvartal var selskapets ASR-kantrutere, som vokste med 200 prosent fra samme kvartal året før. I telefonkonferansen hevdet Chambers også at bransjen de siste seks månedene har opplevd et gjennombrudd innen video.

Selskapets Unified Computing System (UCS) hadde på sin side en vekst på 550 prosent. Basert på omsetningen i første kvartal gir det en årlig omsetning på 500 millioner dollar. Cisco har nå mer enn 2 800 UCS-kunder, opp fra 1 700 i fjerde kvartal og 900 i tredje kvartal i fjor.

- Solid kvartal

Også i Norge skal selskapet ha levert et solid første kvartal. Veksten var størst for offentlig sektor, mellomstore bedrifter, og tjenesteleverandører.

Ifølge Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, er video også i Norge er den viktigste driveren bak veksten i salget av nettverksproduktene i første kvartal.

- Teknologiområdene for samhandling, videodistribusjon, datasenter virtualisering, trådløse nett og sikkerhet viser god fremgang i første kvartal. Virtualisering av datasenterene akselererer overgangen til 10 gigabit Ethernet. Salget av våre nye Unified Computing Systems viser også sterk fremgang, sier Myrland i en pressemelding.

Nettverk