SonicWall forenkler SSL VPN-administrasjonen

SonicWall forenkler SSL VPN-administrasjonen

Kunder som kjøper SonicWalls Aventail SSL VPN-utstyr kan nå administrere det hele gjennom samme plattform som for andre av selskapets produkter.

Selskapet har nemlig integrert Aventail SSL VPN-utstyret som ble kjøpt i fjor inn i sitt Global Management System. Dette
skal gjøre det unødvendig å måtte administrere Aventail-løsningene separat.

En ny versjon av programvaren for Aventail VPN-enheter forsøker å gjøre SSL enda bedre egnet som en direkte erstatning for IPSec-baserte VPN-løsninger ved å legge til funksjoner som ellers er å finne i IPSec-ustyret. Blant annet støtter Aventail 9.0-versjonen tunnel-failover hvis en av SSL-gatewayene skulle feile.

Hvis en Aventail-gateway feilet før, kunne en annen dedikert maskin overta stafettpinnen. Med denne oppgraderingen vil en klient som kobler seg til den maskinen som har feilet, automatisk sendes til en annen enhet - kanskje også til en annen lokasjon. Dette er for øvrig en vanlig funksjon i IPSec.

En annen funksjon lar nå brukere koble seg til visse lokale nettverksressurser som for eksempel skrivere. Dette altså mens de er tilkoblet via SSL VPN. Tidligere kunne trafikken fra en gitt maskin ikke koble seg til noe lokalt samtidig som den var koblet til VPN.

Nettverk