Stabil Cisco-vekst i Norge

GÅR AV: - Vi har en enorm mulighet til å øke vår lederposisjon og med Chuck Robbins som konsernsjef for neste kapittel i Cisco, sier avtroppende konsernsjef John Chambers. (Pressefoto)

Stabil Cisco-vekst i Norge

Spesialt i offentlig sektor i Norge ser Cisco stor interesse for modernisering av nettverket.

I det norske markedet så Cisco en fortsatt stabil vekst i kvartalet som gikk. Blant annet i offentlig sektor ser selskapet stor interesse for modernisering av it-infrastruktur.

– Vi ser at et økende antall kunder, på tvers av sektorer, er villige til å prøve ut nye teknologier. Eksempelvis leverte Cisco flere ACI-løsninger, Application Centric Infrastructure, hvor nettverket tilpasser seg dynamisk utfra kravene til applikasjonene, sier direktør for region nord i Cisco, Peter Karlströmer.

Også innen sikkerhetssegmentet leverte Cisco Norge et meget godt kvartal. Det er høy etterspørsel etter Cisco sikkerhet og den raske integrasjonen av oppkjøpet av SourceFire bærer frukter.

Sterk konsernresultat

Cisco, verdenslederen innen nettverksløsninger som endrer hvordan mennesker kobles sammen, kommuniserer og samarbeider, presenterte onsdag kveld norsk tid tall for sitt tredje kvartal i regnskapsåret 2015. Kvartalet ble avsluttet 25. april

I kvartalet oppnådde Cisco en topplinje på 12,1 milliarder dollar (GAAP). Dette er en forbedring på 5,1 prosent fra tilsvarende periode i forrige regnskapsår. Resultatet endte på 2,4 milliarder dollar, en oppgang på 11,7 prosent (GAAP). Non-GAAP resultat per aksje økte med snaut seks prosent til 0,54 cent aksjen.

– Cisco er i en sterk posisjon og vi har levert nok et solid kvartal. Vår visjon og vår strategi fingerer og vi leverer svært godt i et krevende marked, noe som er synlig i vår omsetningsvekst, vår lønnsomhet, våre sterke bruttomarginer og kontantstrøm. Våre kunder merker at tempoet endres og at det er forretningsendrende krefter i alle markeder og bransjer. De vet at videre suksess avhenger av å kunne digitalisere forretningen. Både selskaper som tvinger frem markedsendringer og selskaper som blir tvunget til å endre seg kommer til Cisco som sin strategiske partner, sier Cisco sin styreformann og konsernsjef, John Chambers.

– Vi tror vi øker forspranget til våre konkurrenter gjennom å bruke den samme formelen vi alltid har brukt: Å integrere våre bransjeledende produkter i hver kategori med arkitekturer og løsninger som gir en reell gevinst Vi har skapt muligheten, og nå er det vi som kan utnytte den, sier Chambers.

For kort tid siden kunngjorde John Chambers sin avgang som konsernsjef. Han erstattes av Chuck Robbins som frem til nå har hatt det globale ansvaret for salg og partnere i Cisco.

– Jeg er ekstremt beæret og stolt over å ha ledet Cisco de siste 20 årene og for å ha fått oss i denne gode posisjonen. Vi har en enorm mulighet til å øke vår lederposisjon og med Chuck Robbins som konsernsjef for neste kapittel i Cisco, har vi den helt riktige lederen for å gripe muligheten. Jeg kunne ikke vært mer trygg på fremtiden, sier Chambers.

Nettverk