Statoil valgte fransk nettverk

Statoil valgte fransk nettverk

Statoil inngår en kontrakt med Orange Business Services verdt 75 millioner kroner.

Statoil har valgt Orange Business Services til å levere og drifte sitt omfattende internasjonale IP-nettverk. Avtalen, som gjelder for tre år, har en verdi på 12,5 millioner amerikanske dollar (rundt 75 millioner kroner) og omfatter leveranser til 40 lokasjoner i 23 land, ifølge en pressemelding.

Orange Business Services har dermed nok engang fått tillitt hos Statoil etter å ha hatt fullt ansvar for driften og vedlikeholdet av Statoils internasjonale datanett siden 1999. Den nye avtalen er kommet i stand etter en omfattende tilbudskonkurranse hvor alle relevante aktører på dette markedet deltok. Kontrakten inkluderer en årlig fornyelsesopsjon i ytterligere tre år.

Det oppgraderte nettverket, som vil håndtere både data og telefoni og omfatte komplett drift, support og vedlikehold av nettverket, har meget strenge krav til oppetid og ytelse. For å minimalisere tidsforsinkelser i datakommunikasjonen med kritiske applikasjoner er den tekniske løsningen basert på landbasert Ethernet og fiber, i motsetning til satellitt. Orange Business Services er i stand til å møte denne utfordringen i mange av utviklingslandene der Statoil og andre krevende internasjonale bedrifter opererer.

- Orange Business Services dekker de fleste av våre kontorsteder og har en solid og robust infrastruktur med høy grad av oppetid, sier Ole Petter Drange, leder for infrastruktur i Statoil

Orange Business Services har fra 1. juni 2006 representert France Telecom-gruppens kommunikasjonsløsninger og tjenester i bedriftsmarkedet.

Løsningene omfatter konvergerte tale-, data- og mobiltjenester, så vel som IKT-ekspertise og administrerte tjenester. Orange Business Services er til stede i 166 land og territorier, og betjener kunder i 220.

Nettverk