Stilig ruter fra Belkin

Stilig ruter fra Belkin

Belkin monterer skjerm i den trådløse ruteren.

Med N1 Vision gjør Belkin noe ingen andre produsenter har tenkt på til nå. Selskapets designere har nemlig plassert en liten lcd-skjerm i selve ruteren.

Det er ikke bare skjermen som er spesielt med designen på denne ruteren. N1 Vision er nemlig noe så uvanlig som en lekker trådløs ruter, og den ser mer ut som tilbehør til et dyrt stereoanlegg enn en trist ruter.

Via den lille interaktive skjermen kan du holde oversikt over hastigheten på internettforbindelsen din, hvor stor del av kapasiteten hver enkelt maskin på nettverket bruker og hvor mye av båndbredden totalt som er i bruk, for å nevne noen få eksempler.

N1 Vision støtter selvsagt neste generasjon trådløst nettverk, 802.11n gjennom Pre-N utkast 2.0, i tillegg til de eldre standardene a, b og g. Pre-N er i stand til å levere hastigheter helt opp mot 300 Mbit/s, samt et drastisk økt driftsområde, vel å merke under optimale forhold. Belkin oppgir et driftsområde på hele 488 meter, men dette er ved testing utendørs. Ved innendørs bruk vil nok dette reduseres drastisk.

For de som fortsatt benytter seg av kablet nettverk eller kombinerer trådløse med kablede maskiner, kan det være verdt å merke seg at N1 Vision er utstyrt med fire Gigabit-porter, samt Gigabit-tilkobling til bredbåndslinjen. Sistnevnte er nok ikke så veldig aktuelt enn så lenge, all den tid de fleste sitter med bredbånd som er mye tregere enn som så.

Belkin N1 Vision vil være klar for salg i løpet av november, med 1 699 kroner som anbefalt utsalgspris. Ved et raskt søk på nettet fant vi priser helt ned mot 1 300 kroner.

LES OGSÅ: Slik får du bedre wlan-dekning

Les om: