Storoffensiv fra HP

Storoffensiv fra HP

HPs ProCurve-nettverksdivisjon fører an i en ny ambisiøs allianse, og gjør seg samtidig klare til kamp mot Cisco i enterprise-markedet. Resultatet kan bli store endringer i hele nettverksmarkedet.

Omsider har HP tatt sin egen ProCurve-divisjon inn i varmen og innlemmet den på lik linje med eksempelvis server- og lagringsavdelingene. Dette vil trolig fjerne tidligere begrensninger, og det er meningen at hele HP-maskineriet nå skal pushe ProCurve-løsninger også.

Nettverk & Kommunikasjon var til stede i Paris da HP ProCurve lanserte sine første svitsjer spesielt utviklet for datasenter-miljøer, samt en servermodul for sine eksisterende svitsjer. Denne servermodulen er nøkkelen og starten på ProCurve ONE-alliansen (Open Network Ecosystem).

Modulen har fått navnet ONE Services zl Module, og er en bladbasert maskinvare for to av ProCurve sine eksisterende svitsjefamilier. Modulen vil koste rundt 6 000 dollar og er tilgjengelig nå.

Deltakerne i ONE-alliansen er Microsoft (sikkerhet), Avaya (IP-telefoni og unified communication), McAfee (sikkerhet), F5 Networks (lastbalansering) og Riverbed Technologies (WAN-optimalisering og akselerasjon). Hensiktet er å øke produktivitet og sikkerhet ved at alliansepartnerne kan tilpasse sin programvare til denne nye modulen.

- Vår zl-maskinvare kan kjøre én applikasjon per modul og man kan bytte applikasjon hvis det er nødvendig, sier Lin Nease i HP ProCurve til Nettverk & Kommunikasjon. Han mener også det er fornuftig å flytte mange av disse applikasjonene så nær svitsjen som mulig.

Les også: Moden kjernesvitsj

Det er ellers mulig å kjøre to slike moduler i et 8200- eller 5400-svitsjekabinett. Zl-modulen er basert på en Intel T7500 Core 2 Duo-prosessor med 4 GB minne, 4 GB Flash-minne og en 250 GB harddisk. Den har videre to 10 Gbps Ethernet-forbindelser til svitsjens bakplan. I følge Nease vil fremtiden også bringe virtualisering inn på dette området sammen med skalerbarhet og andre formfaktorer.

Automatikk og administrasjon

Visjonen til HP ProCurve er at det meste av nettverkskonfigurasjonen skal kunne automatiseres. Det vil si at alt skal være tilrettelagt når man for eksempel kobler til en ny server. Alle koblinger, tillatelser, porter skal da være konfigurert. Ved knytte seg tettere til alliansepartnerne vil dette kunne gå enklere.

HP benyttet anledningen til også å lansere et administrasjonsverktøy som skal hjelpe til med å automatisere og tildele rettigheter for nettverks- og server-ressurser. ProCurve Data Center Connection Manager skal kunne koordinere vanlige aktiviteter i datasenteret, gjøre det enklere å overholde regelverk samt å finne feil.

Denne programvaren koster 27 100 dollar og kontrolleren for programvaren koster 32 000 dollar. Begge disse blir tilgjengelig i andre kvartal.

Ny svitsjefamilie

Cisco vil i løpet av andre kvartal stå klar med «California» bladservere som vil integrere svitsjing, applikasjonsprosessering og virtualisering i en og samme plattform.

– Vår lansering nå styrker vel ikke akkurat forholdet til Cisco, sa ProCurves Alberto Soto under lanseringen av ONE og en ny svitsjefamilie.

ProCurve 6600-serien er spesielt utviklet for datasenteret og transporterer for eksempel luften inn i fronten og ut på baksiden. Noen av modellene tar også i bruk SFP+ som er mer praktisk, mindre strømsulten og dessuten gir lavere kostnad.

HPs nye ProCurve 6600-serie består av fem 1 Gigabit og 10 Gigabit Ethernet-svitsjer som er tilgjengelige i ulike konfigurasjoner. 6600 24-G byr på 24 1Gbps RJ-45 porter og fire 1Gbps SFP-porter. Den har en total ytelse på 48 Gbps og kan håndtere 36 millioner pakker i sekundet.

6600 24-G-4XG har 24 1 Gbps RJ-45 porter, fire 1 Gbps SFP-porter og fire 10 Gbps SFP+ grensesnitt. Denne har en svitsjekapasitet på 101 Gbps og en ytelse på 74 millioner pakker i sekundet.

6600-48G har 48 1 Gbps RJ-45 porter, fire 1 Gbps SFP-porter, ytelse på 96 Gbps og kan håndtere 72 millioner pakker i sekundet. 6600-48G-4XG har fire 10 Gbps SFP+ porter i stedet for fire 1 Gbps SFP-grensesnitt. Den har videre en svitsjekapasitet på 152 Gbps og en ytelse på 131 millioner pakker i sekundet.

6600 24-XG har 24 10 Gbps SFP+ porter, en svitsjekapasiet på 336 Gbps og kan håndtere opptil 214 millioner pakker i sekundet.

Prisene strekker seg fra 4 669 dollar til 17 999 dollar og blir tilgjengelig i første halvår i år.

Les om:

Nettverk