Styr Android-enheter rett fra pc-en

Styr Android-enheter rett fra pc-en

Airdroid gir enkel aksess over trådløsnettet.

Det finnes flere apper som lar deg styre pc-en fra nettbrettet eller smartmobilen. Men hva hvis man ønsker å styre nettbrettet eller smartmobilen fra pc-en? AirDroid er appen som lar deg gjøre nettopp dette.

Man kan selvsagt spørre seg hva man skal med en app som AirDroid. Vi var til å begynne med tidvis skeptisk til hele konseptet, men vi oppdaget, til vår store overraskelse at det var likevel noen bruksområder som kan være nyttige.

Det første og kanskje mest opplagte behovet var å bruke pc-en til å skrive eller sjekke for eksempel tekstmeldinger, bilder og lignende rett fra kontorstolen. Dette er også nyttig hvis mobilen ligger til lading og ikke er i umiddelbar nærhet av der man befinner seg. Det andre bruksområdet som vi fant nyttig var å bruke AirDroid til å overføre og synkronisere filer mellom pc og mobil.

Løsningen har støtte for klipp og lim, dra og slipp, søk og du kan endre filnavn og slette filer på telefonens minnekort.

Les også: Ta med Android inn i Windows

Det er enkelt å komme i gang med AirDroid. Etter at appen er installert fra Google Play, må man bruke pc-ens nettleser for å peke på en nettadresse (https) som lar en logge seg på mobilen med et passord. Man kan også bruke mobiltelefonens kamera til å skanne en QR-kode fra nettsiden, og opprette en forbindelse på den måten.

Slik vi har forstått det, setter AirDroid opp en nettjener på mobilen som man logger seg på såfremt begge maskinene er på samme trådløse nettverk. Etter at man har logget seg på kan man få tilgang til mobilen via nettleseren.

Det er viktig å understreke at AirDroid, i motsetning til andre liknende løsninger, ikke sender skjermbilder frem og tilbake over nettverket. I stedet betjenes mobilen via et dedikert nettgrensesnitt som er designet som startsiden på mobilen selv.

Trenger du å betjene mobilen og synes det går fortere å bruke mus og tastatur, er AirDroid en kurant løsning som er helt gratis.

Nettverk