Supernett fra Kina

Supernett fra Kina

Broadnet har valgt Huawei som leverandør til oppgradering av sitt kjernenett.

Det er i forbindelse med Broadnets oppgradering av sitt landsdekkende nett at den kinesiske leverandøren Huawei er valgt som leverandør av et nytt «Supercoret»-kjernenett, heter det i en melding.

Leveransen er del av en rammeavtale som også dekker utstyr til bruk i «Aksess- og Metronettet», samt kjøp av diverse tjenester. Ifølge Broadnet vil det nye nettet bli et av Europas største, og det første 400 GB/sek-klargjorte IP Core-nettet i Norden.

- Valget av Huawei som leverandør gir oss tilgang på det ypperste av IP-teknologi som er å oppdrive i markedet, både hva angår kapasiteter og funksjonalitet. Det moderne utstyret har en kostnadsprofil som gir store fordeler i driften hva angår både strømforbruk, plass, stabilitet og kvalitet, sier Per Morten Torvildsen, teknologidirektør i Broadnet.

- Broadnet ser frem til et godt og langvarig samarbeid med markedslederen Huawei som gjennom anbudsprosessen har bidratt meget bra med sin tunge tekniske kompetanse og fremvist sin omfattende satsing på produktutvikling, fortsetter han.

- Vi er stolte over å få bidra til at Broadnet får Europas største kommersielle 400G-klargjorte IP kjernenett, sier Eric Zhang, administrerende direktør i Huawei Technologies Norge.

Nettverk