Svensk ip-kontrakt til Alcatel-Lucent

Svensk ip-kontrakt til Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent skal levere et riksdekkende 10 gigabit IP/MPLS-nett til det svenske jernbaneverket.

Alcatel-Lucent har undertegnet en kontrakt med svenske Banverket som innebærer leveranse og vedlikehold av et nytt IP/MPLS nett for håndtering av all kritisk kommunikasjon ved den svenske jernbanen. Kontrakten som ligger i hundremillioners-klassen ble vunnet i konkurranse med blant annet Cisco og Nokia-Siemens, melder selskapet.

Nettet skal håndtere alle typer kommunikasjon som signalering, styring av skilter på togstasjoner og LAN-tjenester som internett VPN og ip-telefoni. Kontrakten omfatter også all tale- og datakommunikasjon ved jernbanen, blant annet mellom tog, togpersonell og verksteder. Løsningen leveres nøkkelferdig, noe som inkluderer design og vedlikehold over en femårsperiode.

- Alcatel-Lucent har opplevd en eventyrlig utvikling med sine IP/MPLS-rutere og svitsjer. Produktene ble i utgangspunktet utviklet med tanke på fremtidens triple play-tjenester med høye krav til kapasitet og ikke minst kvalitet og spesifisering av tjenester. Operatører over hele verden har kastet seg over disse løsningene, sier Nordensjef Lars Boilesen, og anslår en markedsandel i Norden på rundt 50 prosent.

Les om:

Nettverk