Telenor-avtale til egne selskaper

Telenor-avtale til egne selskaper

Datametrix og EDB fikk flere titalls millioner kroner for å bygge nytt LAN.

Telenor ble nylig ferdig med å oppgradere sitt nasjonale LAN-nettverk.

Jobben tok ett år, og ble utført i samarbeid mellom Telenor, EDB og Datametrix.

Datametrix er heleid av Telenor, som også eier 27,2 prosent av det fusjonerte EDB Ergogroup. I tidligere EDB var Telenor majoritetseier.

Del av trio

Datametrix fikk 55 millioner kroner for jobben. Oppdraget var et av Datametrix' største i fjor, og ga Telenor det som omtales som et "state of the art" Cisco-nettverk.

- For Datametrix har dette vært et strategisk viktig og spennende prosjektet. Vi har vært del av en allianse av ekspertkompetanse, og vi har i fellesskap løst Telenors utfordringer på en måte både de og vi er svært fornøyde med, sier Datametrix-direktør Svein Lerkerød i en pressemelding.

Stort nettverk

Oppdraget var å skape et nytt LAN med enda bedre kapasitet for ikke bare tradisjonell data, men også blant annet videokonferanser.

8.500 klienter på over 50 ulike steder i Norge er med i det nye nettverket.

- Tradisjonelle LAN- og WAN-nettverk er designet kun for datatrafikk. Nye, avanserte og krevende kommunikasjonsformer krever økt kapasitet og mulighet for å prioritere ulike typer trafikk. Nettverket er designet og skalert for nåværende og fremtidige behov, forteller forteller it-direktør Terje Foyn Johannessen i Telenor.

Nettverk