TEST: WD Livewire - Ethernet via elnett

TEST: WD Livewire - Ethernet via elnett

Western Digital kaster seg inn i et nytt marked med Livewire.

Homeplug er en løsning for å føre en nettverksforbindelse via stømnettet i huset. Dette være et alternativ til trådløst nettverk i en del sammenhenger og et alternativ til å trekke kabel.

Hos noen kan det være konstruksjonsmessige forhold som gjør at selv en meget god wlan-ruter får begrenset rekkevidde. En del sliter også med å få helt stabil forbindelse – det er ikke sikkert man merker noe til dette ved vanlig surfebruk, men problemet oppstår i det man prøver å streame video. Nettopp streaming av video er nok i tankene til Western Digital også, ettersom selskapet de siste årene har kommet med flere medielinker som også inngår i deres Live-serie av produkter.

Et annet bruksområde kan være at plasseringen av bredbåndsinntak ikke er optimalt i forhold til plassering av wlan-ruter, og bruk av Homeplug kan da gi muligheten for å plassere ruteren akkurat der du vil ha den. For personer som sliter med oversensitivitet for stråling, eller ellers er skeptisk til dette, kan Homeplug også være et alternativ til å legge kabler.

Det har gått et par-tre år siden sist vi testet Homeplug-produkter. Erfaringen fra tidligere produkter har vært at det har vært stor variasjon mellom produktene, samtidig som det kan være stor forskjell mellom hus og forskjellige plasseringer i huset. Vi har opplevd at det i ett rom har fungert helt greit, mens vi i naborommet ikke engang har fått noen forbindelse.

LES OGSÅ: GUIDE: Slik setter du opp nettverk hjemme

Flere tilkoblinger

Western Digitals sett består av to Homeplug-enheter. Hver av disse har fire Ethernet-porter. Dette kan eliminere behovet for en svitsj i en del brukssituasjoner. Det kan for eksempel være at man vil legge en nettforbindelse fram til tv-benken, hvor man har spillkonsoll(er) og medielink som skal kobles til. Man kan benytte flere enn to enheter for å føre nettverk via strømnettet til flere rom.

Selve tilkoblingen til stikkontakt er via en vanlig kabel. Western Digital har her satset på en løsning med ledning i stedet for adaptere som plugges direkte i kontakten. Med tanke på at enhetene får en viss størrelse når det skal være flere Ethernet-tilkoblinger er nok dette den beste løsningen.

Det oppgis at enhetene ikke bør kobles til en skjøteledning/forgrener. Dataoverføringen mellom enhetene er kryptert.

LES OGSÅ: GUIDE: Bedre wlan-forhold med kanalskifte

Les videre på neste side

Les om:

Nettverk