Tester Internett på Gjøvikbanen

Ice skal levere mobilt bredbånd til samtlige togsett som trafikkerer ruten mellom Gjøvik og Oslo.

– Vi ønsker å gi pendlere mulighet til å starte arbeidsdagen med å lese e-post, nyheter og laste ned dokumenter på toget før de kommer på jobb.

Derfor startes nå en periode der internettoppkobling prøves ut blant de av våre kunder som velger å reise med NSB KOMFORT mellom Gjøvik og Oslo, sier Margareth Nordby-Kringli, direktør i NSB Gjøvikbanen AS, i en pressemelding.

Tilbudet om bruk av gratis internett på togene mellom Oslo og Gjøvik vil i første rekke være en prøveordning frem til sommeren.

– Vi i NSB Gjøvikbanen er stolte av at vi er først ute med dette i Norge. Vi har mange kunder som bruker pc på toget i dag og vil nå kunne gi dem et enda bedre tilbud, sier Margareth Nordby-Kringli.

Ice mobilt bredbånd er et 3G-nett med stor rekkevidde som er godt egnet til togreiser på denne strekningen. Oppkoblingen med bruk av WLAN skal være enkelt tilgjengelig gjennom et trådløst nettverkskort som er standard i mange datamaskiner i dag. Nettløsningen som er valgt passer til alle typer operativsystemer, og er velegnet til både pc, håndholdt PDA eller mobiltelefon med innebygget WLAN.

Den mobile bredbåndsløsningen til Ice benytter 450MHz frekvensene fra det tidligere NMT450-nettet. Fordelen med disse frekvensene er at hver av basestasjonene kan betjene mange kunder i store geografiske områder.

Ice tilbyr i dag en teoretisk makshastighet på 3,1 Mbit/s ved nedlasting og 1,8 Mbit/s ved opplasting.

– I takt med teknologiske oppdateringer og stadig utbygging av basestasjoner, vil tjenesten i stadig større grad kunne mål seg med bredbånd via ADSL når det gjelder hastighet, uttaler Matthias Peter i Ice.

Les om:

Nettverk