Trafikkadministrasjon for mellomsegmentet

Trafikkadministrasjon for mellomsegmentet

Maskinvareplattformen BIG-IP 3900 fra F5 kombinerer trafikkoptimering, sikkerhet for web-applikasjoner og applikasjonsakselerasjon.

BIG-IP 3900 er F5s første «application delivery controller» i 1U-formatet med støtte for flere programvaremoduler. Det betyr ifølge selskapet at bedrifter kan bygge nettverk for sikker og effektiv applikasjonsdistribuering på en mer kostnadseffektiv måte enn tidligere.

Plattformen støtter modulene Local Traffic Manager, Global Traffic Manager, Application Security Manager, WebAccelerator og Link Controller.

Plattformen er myntet på bedrifter som vil samle maskinvaren for applikasjonsdistribuering for å minske kostnadene for plass i datarom, strøm og kjøling.

3900-modellen er utstyrt med en firekjernet prosessor og benytter seg av selskapets teknologi for såkalt Clustered Multiprocessing. Som standard kommer løsningen med funksjoner for Fast Cache, IPv6 Gateway, Rate Shaping, SSL Offload samt Compression.

Til sammen gir funksjonene mulighet til å forbedre applikasjonsytelsen og avlaste de eksisterende serverne samtidig som tilgjengelighet og ytelse forbedres.

Løsningen skal kunne levere en trafikkytelse på inntil 4 Gbps, den er utstyrt med 8 GB minne og en harddisk på 300 GB. Den har dessuten åtte gigabit Ethernet-grensesnitt (kobber), samt fire porter hvor man kan velge for eksempel fiber.

Ifølge F5 er 3900-modellen godt egnet for bedrifter som vil konsolidere trafikkadministrasjon, sikkerhet og optimaliseringstjenester, men som ikke har store ytelseskrav som vil kreve ytterligere investeringer i maskinvare. BIG-IP 3900 med Local Traffic Manager har en listepris på 39 995 dollar.

3900-utgaven tetter et hull i F5 sin portefølje, ettersom man tidligere enten måtte bruke flere mindre enheter som BIG-IP 1600 eller investere i høyenden med BIG-IP 6900. Mer informasjon finnes på www.f5.com.

Les om:

Nettverk