VURDERER KUTT? De første store stillingskuttene under konsernsjef Chuck Robbins kan være rett rundt hjørnet. Foto: IDG News Service

VURDERER KUTT? De første store stillingskuttene under konsernsjef Chuck Robbins kan være rett rundt hjørnet. Foto: IDG News Service

Tre oppkjøp på tre dager

Ciscos nye toppsjef holder ord: Cisco sluker selskaper som andre spiser drops.

Onsdag denne uka kunngjorde Cisco at selskapet kjøper opp firmaet 1 Mainstream. Dagen før, tirsdag, meldte selskapet at de er i ferd med å ta over Lanscope, og uka åpnet med at Cisco fortalte at de skal kjøpe opp selskapet Parstream.

Tre oppkjøp på tre dager, og uka er ikke omme.

Videostrømming og dataanalyse

1 Mainstream er et selskap som driver med skybasert OTT (Over The Top) videoleveranser til en lang rekke plattformer. Kjøpet av 1 Mainstream skal komplettere Ciscos Infinite skybaserte videostrømmingssystemer. 1 Mainstream har blant andre Sky og CBS som kunder. Hvor mye Cisco betaler for 1 Mainstream er ikke oppgitt.

Lanscope er et firma som driver med dataanalyse i forbindelse med sikkerhet. Lanscope bruker dataanalysemetoder for å overvåke nettverk, oppdage trusler og forsterke sikkerheten internt i nettverkene. Cisco bladde opp 450 millioner dollar for dette selskapet.

Det tyske selskapet Parstream er også et dataanalyseselskap. De lager en database for dataanalyser som gjør det mulig for brukeren å analysere store datamengder, og lagre dem i nær sann tid hvor som helst i nettverket. Denne teknologien mener Cisco har særlig relevant i forbindelse med Tingenes Internett. Heller ikke for denne handelen er kjøpesummen oppgitt.

Toppår i oppkjøp

Da Ciscos nye toppsjef Chuck Robbins tok over etter legendariske John Chambers i sommer, brukte han ikke lang tid på å komme med klare planer for selskapet. Etter at Ciscos kvartalsresultater ble lagt fram i august, ble han spurt om Ciscos planer på lengre sikt:

- Vi vil fortsette å være svært aktive på oppkjøpsfronten, særlig på områder som programvare og sikkerhet, svarte han den gang.

Det er selvsagt klart at han på det tidspunktet visste om denne ukes oppkjøp, slik at det naturligvis ikke er vanskelig å holde ord om dette. Uansett viser dette hvilke områder Cisco ønsker å vokse og utvikle seg på fremover. Det er liten grunn til å tro at kjøpelysten blir mindre fremover, selv om de ti oppkjøpene fram til nå i 2015 bringer dette året opp på topp-listen over aktive oppkjøpsår for Cisco.

Les om:

Nettverk