Triple play-monster fra Extreme

Triple play-monster fra Extreme

BlackDiamond 20808 er optimalisert for konvergerte Ethernet-nettverk og bynett.

Extreme Networks har i en årrekke hatt BlackDiamond som sitt flaggskip når det gjelder nettverkssvitsjer. Med 20808 er det data, tale og video som er fokusområdet, og et skalerbart Ethernet-transportsystem skal gjøre det mulig for bynett å bære flere tjenester til en lavere kostnad.

Vi finner blant annet maskinvarebasert Hierarchical Qos (H-QoS) som skalerer til hundretusener av brukere og applikasjoner, samt støtte for multicast-strømmer og VPLS. Det ser ut til at BlackDiamond 20808 er å regne som en sveitsisk armékniv for såkalt carrier Ethernet-transport.

Dataoverførings-hastigheten er oppgitt til å være på opptil 120 Gbps. I et system med åtte kortplasser (slots) gir det en svitsjekapasitet på til sammen 2 terabit per sekund. Selskapet ser for seg en lang tjenestetid med fremtidige oppgraderinger på opptil 5 terabit per sekund.

En BlackDiamond 20808-svitsj har plass til 64 stykk 10 Gigabit Ethernet-porter per kabinett og 192 stykk 10 Gigabit Ethernet porter per rack.

Extreme hevder at nyvinningen skal gi nesten en tredoblet økning i båndbredde og port-tetthet i forhold til sine konkurrenter – Junipers MX960, Alcatel-Lucents 7450 og Ciscos 7600 ruter. Kostnaden skal også ligge på rundt halvparten av disse systemene.

Nettverkssvitsjen er tilpasset for fremtidige oppdateringer av datalinjehastigheten med 40 og 100 Gigabit Ethernet.

Listeprisen ligger på under 5800 dollar per 10 Gigabit Ethernet-port. En egen prisliste blir tilgjengelig først senere i høst, men listeprisen vil ifølge selskapet ikke overstige 100 000 dollar. Mer informasjon finner du på www.extremenetworks.com.

Les om:

Nettverk