Unngå Android-sjokkregning

Unngå Android-sjokkregning

Sjekk om din Android-telefon bruker 3G-datatrafikk selv om du er tilkoblet wlan.

Har du ikke et mobilabonnement med fastpris, kan det lønne seg å benytte trådløse nettverk for å unngå at det overføres mer data over 3G-nettet enn nødvendig. Mange har imidlertid opplevd å få høye regninger på datatrafikk, selv om mobiltelefonen for det meste har vært tilkoblet det trådløse nettverket hjemme eller på jobb. Årsaken kan være en litt bortgjemt innstilling på mange Android-telefoner.

Enkelte Android-telefoner skrur nemlig av wlan for å spare strøm, når skjermen er skrudd av og telefonen befinner seg i «dvalemodus». Har du apper som laster ned data i bakgrunnen, risikerer du at appen plutselig begynner å overføre data over 3G-nettet i det telefonens skjerm går i hvilemodus. Er det snakk om for eksempel en større programvareoppdatering, kan det bli dyrt.

Sjekk innstillingene

Vi sjekket noen av de nyeste mobiltelefonene, og på enkelte HTC-telefoner er wlan (fornuftig nok) satt til alltid å forbli på – selv om skjermen slås av. På andre telefoner, blant annet en splitter ny LG Optimus Black-telefon, var wlan satt til å gå i dvalemodus – med risiko for sjokkregning som resultat.

For å sjekke innstillingene på din telefon, går du til telefonens startskjermbilde. Deretter trykker du menyknappen, og velger Innstillinger –> Trådløs og nettverk -> Wi-Fi-innstillinger. Trykk så menyknappen igjen og velg Avansert. Det kan se litt forskjellig ut fra telefon til telefon, men vanligvis vil du nå finne et menyvalg som heter Wi-Fi dvaletilstand eller Wi-Fi sovepolicy. Pass på at dette valget er satt til «Aldri», og ikke til «Når skjermen slås av» eller lignende.

Lurer du på hvor mye datatrafikk du har brukt, finnes det apper som kan gi svar på dette. Noen telefoner kommer med denne typen løsninger ferdig satt opp, men har du ikke dette på din telefon kan vi anbefale appen 3G Watchdog. Du finner den på Android Market.

Les om:

Nettverk