Utvider skytjenestene

Utvider skytjenestene

Trådløsaktøren Aruba Networks innførte i fjor VBN som gjør det til en enkel oppgave å utvide bedriftsnettverket til fjernkontor. Nå er versjon 2.0 klar.

Virtual Branch Networking (VBN) ble innført i midten av 2009 og bestod da av ny programvare for datesenterlokaliserte Aruba-kontrollere, tre nye familier av kablede og trådløse RAPer (Remote Access Points) og BOCer (Branch Office Controllers). Løsningen forutsatte at man hadde en Mobility Controller på plass i det sentrale datasenteret.

Med VBN 2.0 bringer Aruba støtte for flere nettverkstjenester inn i skyen. Dermed skal det være mulig for avdelingskontor og hjemmekontor å kunne kjøre bedriftskritiske tjenester med applikasjonsakselerasjon og innholdssikring.

Ifølge Arubas Hitesh Sheth vil de tradisjonelle avdelingsruterne snart være foreldet ettersom de ikke er utviklet med mobilitet og bredbånd i tankene.

I versjon 2.0 finner vi Application Acceleration Service (AAS) som er en cloud-basert tjeneste som ifølge selskapet kan forbedre ytelsen på applikasjoner i avdelingskontoret med opptil 20 ganger. Dette kan nå gjøres uten at ny maskin- eller programvare kreves på avdelingskontoret.

Content Delivery Network (CDN) er nå også på plass og dette er en abonnementsbasert tjeneste for caching av filer. Hensikten er å forbedre responstiden for applikasjoner ytterligere ved å bruke cloud-basert CDN til å betjene filer lokalt fra et nærliggende datasenter. Tjenesten kan benyttes ut i fra behov og det kreves heller ikke her noe ekstra maskin- eller programvare på avdelingskontorene.

Content Security Service (CSS) er en nyhet som skal beskytte sensitive data. Her er det integrerte sikkerhetsmekanismer mot virus og spam, samt sanntidsbasert innholdsfiltrering og forhindring av datalekkasjer. Umiddelbare alarmer eller historiske rapporter kan benyttes til å identifisere brudd på reglene.

Som en del av VBN 2.0 introduserer selskapet også en Virtual Intranet Access (VIA) klient. Med VIA kan e-nomader og andre mobile arbeidere med Windows-baserte maskiner få sikker tilgang til bedriftsnettverket uten en separat og dedikert VPN-infrastruktur. Ved å dele de samme datasenter-kontrollerne som RAP-er, vil VIA ifølge selskapet forenkle tilgangen til bedriftsressursene mens kostnadene for fjerntilgangen reduseres.

Du kan lese mer på www.arubanetworks.com/vbn .

Les om:

Nettverk