- Vi har en felles fiende i Cisco

- Vi har en felles fiende i Cisco

- HP vil vi få en slagkraftig portefølje i kampen mot Cisco, sier Anders Teigen i oppkjøpte 3Com.

Anders Teigen tok over ansvaret for 3Com i Norge i desember i fjor og relanserte selskapet på det norske markedet. Før det jobbet han i HPs nettverksavdeling Procurve. Den norske organisasjonen har så tidlig i prosessen ikke fått vite noe om eventuelle konsekvenser av oppkjøpet, men hans umiddelbare reaksjon er positiv.

- Dette må være positivt for begge siden vi har en felles fiende i Cisco. Dessuten viser det at HP har god teft når de kjøper 3Com. Jeg må bare gratulere, sier Andres Teigen.

Teigen er enig i analytikernes positive syn på de utfyllende produktporteføljene.

- I Kina har vår markedsledende entrepriseløsning vist at vi er fullt ut konkurransedyktige med Cisco. Vår og HPs Procurve portefølje utfyller hverandre på en meget bra måte, forteller Teigen.

Potensiell partnerkonflikt?

Da Anders Teigen tok over ansvaret for 3Com sa han følgende om tiden i HP Procurve:

- Vi hadde en kjempesuksess med å bygge opp den delen av selskapet. Da jobbet vi utelukkende med partnere, mens HP nå i mye større grad jobber direkte. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg følte at man i stor grad kommer i konflikt med gode relasjoner i kanalen når man jobber direkte med kundene, sa Teigen.

Om dette blir en utfordring for det sammenslåtte selskapet vil han ikke si noe om ennå.

- Foreløpig kan vi bare spekulere, men jeg er veldig partnerlojal og vi får se hva slags strategi som kommer, sier Teigen.

Les om:

Nettverk