Vil erstatte kabling

Vil erstatte kabling

Meru Networks hevder at de har en ny løsning for hvordan man kan gjøre overgangen fra kablet til trådløst nettverk smertefri.

Ifølge Meru er «AP400 Mobile Edge access point platform» den første 802.11N plattformen med fire radioer som gir mulighet for tre strømer. Produktet er utviklet spesifikt for å hjelpe IT-avdelinger med overgangen fra kablet til trådløst kantnett, på en sømløs og smertefri måte.

Aksesspunktet har en maksimal totalytelse på 1,85Gbps (basert på 450Mbps per radio og fire radioer).

AP400 Mobile Edge er optimalisert med tanke på den nye generasjonen av mobile enheter. Her tenker man på iPad, iPhone og Android-enheter hvor brukeren får tilgang til blant annet videostreaming i HD og VoIP.

Plattformen benytter seg av «Orthogonal Array Beam Forming», som er Meru sin variant at «Beam forming». «Beam forming» er kort fortalt en teknikk for å tilpasse sendingen av radiosignalene. Dette gjør at en enhet kan sikte seg inn mot brukeren på samme måte som man ville gjøre med en retningsbestemt antenne. Resultatet blir høyere ytelse og bedre tjenestekvalitet.

Enheten kan utvides via en innebygget USB-port. Her kan man koble til en ekstra WLAN-radio som kan brukes som oppkobling mot kjernenettverket. Det er også mulig å koble til en 3G-enhet og bruke denne til å gi trådløs redundans mot kjernenettet.

Det trådløse nettverket kan settes opp i forskjellige moduser:

* WLAN 500 vil være best egnet ved høy klient-tetthet hvor den kan tilby avansert kontroll av tjenestekvalitet og maksimal dataoverføring.

* Air Traffic Control sørger for intelligent nettverksanalyse, proaktiv spektrumsanalyse og maksimal sikkerhet i det trådløse nettverket. For kritiske applikasjoner eller applikasjoner som krever høy sikkerhet og en uavbrutt tilkobling, kan et dedikert spektrum tildeles.

Flere AP400-enheter kan jobbe sammen, dette gir muligheten til å dekke store områder på en sømløs måte.

Distributør i Norge er Avantis Distribusjon AS.

Nettverk