Virtualiserer sikker fjerntilgang

Virtualiserer sikker fjerntilgang

Raritan har lansert en virtuell versjon av CommandCenter Secure Gateway. Enklere fjerndiagnostisering og feilsøking er blant lokkeordene.

CommandCenter Secure Gateway (CC-SG) er i utgangspunktet en maskinvarebasert løsning som gir sentralisert og sikker tilgang til it-utstyr i for eksempel datasentere.

Ved hjelp av VMware-basert teknologi kan den nye virtuelle administrasjonsløsningen levere den samme funksjonaliteten via et webgrensesnitt. Løsningen opptrer som en sentralisert gateway for både virtuelle og fysiske servere, innebygde tjenesteprosessorer, rutere, brannmurer og svitsjer i tillegg til enheter for strømstyring.

- Vi laget en virtuell utgave av CC-SG slik at kunder kan spare både penger og plass ved å bruke sine eksisterende servere til dette, sier Derek Finch i Raritan.

CC-SG gir ett sted for innsyn og er ifølge selskapet et felles punkt for sikker tilgang og kontroll av it-utstyr på applikasjons-, operativsystems- og BIOS-nivå. Virtual CC-SG kjører på VMware vSphere version 4.0. Standard lisenskonfigurasjon starter på 128 noder. En gratis evalueringsversjon er tilgjengelig på www.raritan.eu/download/cc-sg.

Administrasjon via iPhone

Raritan har også lansert Power IQ for iPhone. Denne administrasjonsprogramvaren gir overvåking, agentløs nedstenging av operativsystem, kontroll over kontakter, oversikt over kjøling, strøm, kostnader, linjekapasiteter og racktemperatur.


Med Power IQ for iPhone kan man styre det meste av it-utstyret fra iPad, iPhone og iPod.

Man kan også få opp trendrapporter og totalberegninger for flere ulike nivåer. – Raritan har satt opp en live-demo av dette hvor man kan bruke Power IQ til å slå av og på utstyr i Raritans egen it-lab, forteller Tor Ribland i Data Center Technology AS til Nettverk & Kommunikasjon.

Nettverk