Wireless-N fra Linksys

Wireless-N fra Linksys

Cisco-eide Linksys lanserer en ny hjemmeruter med støtte for siste versjon av Pre-N.

Linksys Wireless-N Home Router er selskapets siste tilskudd til hjemmerutermarkedet, og tilbyr atskillig kraftigere trådløsnett enn tidligere hjemmerutere.

LES OGSÅ: Fremtidens trådløsnett er her

Ruteren er basert på det siste utkastet til 802.11n-standarden, noe som gir opp til 12 ganger raskere overføringer, og fire ganger så god rekkevidde som dagens 802.11g-rutere. Ifølge Linksys gjør det den nye ruteren til det perfekte tilskuddet til et hjemmenettverk med fokus på multimediedeling, noe som gjerne krever mye båndbredde.

Den nye hjemmeruteren fra Linksys har blitt sertifisert for WMM-standarden (Wifi Multimedia), en teknologi som prioriterer nettverkstrafikk basert på hvilke programmer den kommer fra, med spesielt stor fokus på multimedieprogrammer.

- Vår nye Wireless-N-ruter er vårt alternativ til kunder som vil koble opp flere enheter med høye båndbreddekrav i hjemmenettverket sitt. Den er et resultat av de nye nettverksoppsettene hjemme hos folk, hvor flere og flere forskjellige produkter nå benytter seg av trådløsnett, sier nordisk sjef for Linksys, Andreas Bohman.

Ruteren er utstyrt med fire TP-porter i tillegg til ruterfunksjon og trådløsnett. Den støtter også kraftig 256-bits kryptering av nettverkstrafikken. Konfigurasjon av ruteren og medfølgende brannmur skjer via et webbasert brukergrensesnitt.

Linksys WRT150N vil være klar for salg i løpet av juni, og har fått en anbefalt utsalgspris på 1 190 kroner.

LES OGSÅ: N-ruter med 11 års garanti

Les om:

Nettverk