WLAN for ekstreme forhold

WLAN for ekstreme forhold

Funkwerks to nye trådløse aksesspunkter takler både kulde og støv.

Funkwerk Enterprise Communication har det meste av kommunikasjonsutstyr når det gjelder trådløse nettverk. SIP-baserte telefoner, rutere og sentraler er også en del av porteføljen. Selskapet lager også spesialtilpassede løsninger for eksempel til tog, industriområder osv. GSM-baserte sikkerhetstelefoner og UTM-løsninger levers også.

Det er to robuste aksesspunkter som nå er tilgjengelig fra det tyske selskapet. Modellene WIx040n og WIx065n er først og fremst myntet på utendørs bruk eller til industrielle produksjonsmiljøer. Wln-serien kan bruke en eller to trådløse moduler som støtter IEEE 802.11 agbn-standardene. De kan også i teorien støtte opptil 300 Mbps per trådløs modul.

Temperaturer fra -25 til +65 grader skal kunne håndteres, og som opsjon kan man velge fiberforbindelse via et WAN-grensesnitt. I tillegg til å operere i 2,4 og 5 GHz-området, kan aksesspunktene også støtte 5,8 GHz-frekvenser med en kapasitet på opptil fire watt.

Sikkerheten kan ivaretas ved hjelp av IPSec-tunnelering, og en maskinvarebasert kryptering gjør det ifølge selskapet mulig å sette opp IPSec-tunneler uten at det går på bekostning av ytelsen.

Prisene strekker seg fra 649 til 1149 euro avhengig av modell og radiomoduler.

- Vi baserer oss på trådløse nettverksløsninger uten kontrollere hvor programvare installeres på servere og kommuniserer med aksesspunktene, forteller Funkwerks Ove Bristrand til Nettverk & Kommunikasjon.

Han kan også fortelle at Funkwerk kommer med flere nylanseringer nå i februar. Disse løsningene baserer seg alle på en ny felles plattform med samme operativsystem, fleksible gigabit-porter og maskinvarebasert kryptering.

Mer informasjon finnes på www.funkwerk-ec.com

Les om:

Nettverk