Ydmyket av Anonymous

Ydmyket av Anonymous

Toppsjefen i sikkerhetsselskap sier opp etter mislykket hackeraksjon.

Innbrudd i interne systemer er pinlig. Å få postet innholdet av intern epost på internett er dobbelt pinlig. Når dette rammer et sikkerhetsselskap, er det utilgivelig. Toppsjef Aaron Barr i HBGary, et amerikansk selskap som leverer nettverkssikkerhet, meldte i natt at han gikk av.

Les også: Stopper skadevare i utkanten av nettet

I kjølvannet av høstens store slipp av konfidensiell epost i regi av Wikileaks, ble nettstedet og organisasjonen møtt med sanksjoner. Blant annet fra betalingsformidlere og nettleverandører. De barskeste motaksjonene kom fra nettaktivistene i organisasjonen Anynomous, som angrep og rotet det til for Wikileaks-motstanderne.

Nerdenes hevn

Sikkerhetsselskapet HBGary Federal og deres toppsjef lovte at de var i stand til å finne og offentliggjøre navn på nøkkelmedlemmer av Anynomous. Responsen kom for tre uker siden: Et angrep mot HBGary resulterte i at 50.000 interne epost ble publisert på internett.

Publiseringen var bare et varsel for selskapet om at systemene deres var knekt. Anynomous hadde også til salt i såret: De publiserte metodene, som innebar svake passord og servere som ikke var oppdatert med sikrere programvare. Informasjonen ble brukt til å bryte seg inn i Gmail-epostkontoene selskapet brukte.

Omdømmetap og informasjonssikkerhet

For den som ser på omdømmetap som følge av dårlig informasjonssikkerhet kan dette bli et skoleeksempel. Innholdet i eposten har også ført til at forretningsmetodene til selskapet er eksponert og kritisert for all verden.

- Jeg har vært et skarpstilt mål for mye negativ presseomtale. Gjennom å forlate HBGary og HBGary Federal håper jeg at selskapene kan slippe unna mer negativ omtale, sier Barr i et intervju med Threatpost.

Les om:

Nettverk