Nexgentel tilbyr Al Jazeera

Nexgentel tilbyr Al Jazeera

I dag åpner Nexgentel en ny versjon av bredbåndsportalen BroadPark. Dagen feires med lanseringen av tre smale tv-kanaler over bredbånd.

I første omgang er det tre internasjonale TV-kanaler kundene får tilgang til å se via sitt bredbåndsabonnement hos NextGenTel. Kanalene Al Jazeera, Rapture TV og Travel Channel vil tilbys enkeltvis med månedsabonnement.

Tv-kanalene vil være tilgjengelig for kundene via bredbåndsportalen BroadPark, i en kvalitet på 1,5 Mbps. Dette er den samme kvaliteten som TV2s web-tv har vært tilgjengelig i siden juletider i NextGenTels nett. Stadig flere kunder velger abonnement med båndbredde som håndterer denne kvaliteten.

Direktør for innholdsutvikling, Morten Brusletto, sier til Computerworld at det er viktig for Nexgentel å være tidlig ute med nytt innhold.

-- Vi skal finne ut om det tekniske fungerer og prøve ut flere forskjellige prismodeller, sier han.

Lave forventninger

Brusletto forteller videre at de ikke har de helt store økonomiske forventningene til dette tilbudet i første omgang, og at nisjekanaler som det de lanserer i dag vil være muligheten for bredbåndsleverandøren.

Flere slike smale kanaler vil komme på tilbudslisten etter hvert. Innholdssjefen ønsker ikke å mene noe om hvor mange av selskapets 75.000 kunder som vil benytte seg av dette tilbudet.

-- Siden NextGenTel eier sitt eget nett sender vi disse kanalene som multicast, en teknisk avansert løsning som på en effektiv måte distribuerer tv-kanaler til langt flere brukere enn den tradisjonelle unicast-løsningen. Våre investeringer i eget nett bærer nå frukter, avslutter direktør Brusletto.