Nextgentel kjøper kunder i Trøndelag

Bredbåndsselskapet har inngått avtale med Fosenkraft AS og Rissa Kraftlag BA om å ta over deres felles heleide bredbåndsselskap Fosen Link AS, populært kalt Flink.

Selskapet som i lokalmiljøet er kjent som Flink Bredbånd, har en betydelig markedsandel som nå overtas av Nextgentel i form av et ADSL-basert bredbåndsnett som omfatter 22 sentraler i Fosen og Rissa-området i Sør-Trøndelag.

Flink Bredbånd har om lag 2.575 bredbåndskunder som overtas av Nextgentel pr. 31. mars 2006. Avtalens verdi er på 15,1 millioner kroner.

Det fjerde oppkjøpet

- Nextgentel forsterker veksten og sikrer selskapets klare nummer to-posisjon i et fortsatt voksende bredbåndsmarked ved å foreta strategiske oppkjøp av lokale bredbåndsaktører som har bygget egen infrastruktur og har en sterk markedsstilling i sitt lokalmiljø. Overtakelsen av Fosen Link er det fjerde oppkjøpet Nextgentel har foretatt hittil, og bekrefter denne strategien, sier Olav Stokke, administrerende direktør i Nextgentel.

Avtalen innebærer samtidig at NextGenTel, Fosenkraft og Rissa Kraftlag etablerer et langsiktig samarbeid innen telekommunikasjon og bredbånd. Dette omfatter blant annet leie av nettkapasitet og kjøp av tjenester vedrørende utbygging og drift.

For å sikre den videre drift og også god kundeoppfølging lokalt, vil en av de ansatte i Fosen Link AS fortsette i sin stilling, og blant annet også være med å forsterke Nextgentels totale tilstedeværelse innen salg- og markedsføring i Trøndelag.

Les også: Samler Midt-Norge til en bredbåndsregion

Få med deg: Hun tok Norges verste jobb