Nexus 6 vil bli stor som en hval

Nexus 6 vil bli stor som en hval

5,9-tommers skjerm på Nexus 6, ifølge ryktene.

Neste generasjon av Googles Nexus-mobil blir enda større enn Samsung Galaxy Note 4, ifølge amerikanske PC World.

Nettstedet Android Police blir sitert på at det har ny informasjon som bekrefter at den neste Google-mobilen vil bli kalt Nexus 6 og at den vil ha en 5,9-tommers Quad HD-skjerm.

Slike skjermer har vanligvis en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, som gir en pikseltetthet på 496 piksler per tomme.

Hvis dette stemmer, vil Nexus 6-skjermen være enda større enn 5,7-tommersskjermen på Samsung Galaxy Note 4, som regnes som den rådende malen for Android-mobiler med stor skjerm – gjerne kalt phablets, ifølge PC World.

Les også: TEST: LG/Google Nexus 5: Android slik Google vil

Den nåværende stor-Nexus-mobilen, Nexus 5, ble lansert i oktober i fjor. Nexus 5 er produsert av LG i samarbeid med Google og har en fem-tommers skjerm.

«Ren» Android

Stikkord for Googles Nexus-konsept er høye spesifikasjoner, lav pris og en «ren» utgave av Android-operativsystemet.

Ryktene om Nexus 6 gir inntrykk av at den kan komme til å se ut som en oppblåst versjon av Motorolas Moto X, skriver amerikanske PC World. Motorola er eid av Google.

Med referanse til Android Police fortelles det om en Nexus-mobil med fronthøyttalere, 13-megapikslers kamera med optisk bildestabilisering, slik Apple har innført i iPhone 6 Plus, og et større batteri enn tidligere, nå på 3200 mAH.

Det ventes at Nexus 6 vil kunne bruke Motorolas superlader som kan lade opp en Moto X til nesten full kapasitet på bare et kvarter.

Ryktestrømmen rundt Nexus 6 har sterke indikasjoner på at vi snakker om en mobil i superstørrelse, skriver PC World.

Selv om det også har vært snakk om en versjon med mindre skjerm på 5,2 tommer for dem som ikke vil dra rundt på en mobil med nesten seks-tommers skjerm, har det ikke vært noen lekkasjer som synes å bekrefte dette foreløpig.

PC World spår at Google bare vil satse på én Nexux i denne runden, og da altså en versjon med stor skjerm. Dette kan plassere Nexus i rollen som et rendyrket nisjeprodukt, skriver PC World og viser til forholdsvis moderate salgstall for Nexus-produktlinjen hittil, til tross for mange lovord fra ivrige Android-supportere.