Nicolas Carr til Norge

Nicolas Carr til Norge

Mannen bak den omdiskuterte artikkelen "IT Doesn't Matter" kommer til It-tinget i september.
Nicholas Carr blir en av hovedforedragsholderne på It-tinget, Ergogroups tradisjonsrike bransjesamling, som i år arrangeres i Tønsberg den 22. og 23. september. Dette er første gang Carr besøker Norge.

Nicholas Carr påstod i en mye omtalt artikkel i Harvard Business Review i mai i fjor at it ikke lenger har strategisk verdi. I en en ny bok er "IT Doesen't Matter" riktignok byttet ut med spørsmålet "Does IT Matter?".

Men Carr er fortsatt sterkt kritisk til om det er riktig å bruke mye penger på it for å oppnå konkurransefordeler. Tema for hans foredag på It-tinget er: "IT doesn't matter anymore - Det er prosessene det kommer an på, ikke prosessoren".

Ergogroup har også hyret inn flere andre tunge it-topper til konferansen, som er den 21. i rekken.

I tillegg til Nicholas Carr kommer kommunalminister Erna Solberg, nylig tiltrådt administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens, konsernsjef i Posten Kaare Frydenberg, direktør for juss og samfunnskontakt i Microsoft Grete Faremo, nytilsatt divisjonsdirektør Berit Kjøll i Telenor og mannen bak "Funky Business" og Karaoke Capitalism", den svenske økonomiprofessoren Kjell Nordstrøm. Paul Chaffey i Abelia innleder til paneldebatt om "Er det behov for nasjonal styring av IKT-satsningen i Norge?". Debatten ledes av tidligere Høyre-politiker Terje Osmundsen, nå redaktør av tidsskriftet Mandag Morgen.