Nigerianere mest på nett i Afrika

Nigerianere mest på nett i Afrika

Går forbi store økonomier som Sør-Afrika og Egypt i nett- og mobilbruk.

Så mye som 40 prosent av all nettrafikk i Afrika kommer fra Nigeria, melder International Telecommunications Union (ITU) i en ny rapport, ifølge Computerworld Zambia.

Med mer enn 43 millioner registrerte nettbrukere er Nigeria nå det største nettmarkedet i Afrika.

Landet passerer dermed tidligere ledende nasjoner som Egypt, Marokko og Kenya. Nigeria slår også Sør-Afrika på nettbruk, et land som kan skilte med å være kontinentets største økonomi. I tillegg er Nigeria også ledende når det gjelder mobilbruk.

Google, Facebook og Yahoo er de tre mest populære nettsidene for nigerianske nettbrukere.

Effektiv administrasjon

- Den nigerianske telekommunikasjonssektoren øker fordi den nigerianske kommisjonen for kommunikasjon er svært effektiv, mener telekommunikasjonsanalytiker Amos Kalunga fra Computer Society of Zambia.

- De fleste regulatorene i Afrika er lite effektive når det kommer til retningslinjer for implementering.

Kenya vil få flere på nett

Som en reaksjon på Nigerias posisjon som ledende nettnasjon har det kenyanske kommunikasjonsdepartementet uttalt at de ønsker å igangsette en kampanje for å øke antall nettbrukere i landet.

Til tross for at landet nå har fått fiberoptiske kabler er nettbruken i Kenya fremdeles begrenset, og særlig i rurale strøk har veksten av internettbrukere vært lav. Ifølge Bitange Ndemo, sekretær i det kenyanske kommunikasjonsdepartementet, skyldes dette dårlig opplæring i nettbruk blant befolkningen, i tillegg til at oppkoblingskostnadene fremdeles er høye.

Kenya har om lag 3,5 millioner internettbrukere. Til sammenligning er10,3 millioner av Marokkos innbyggere på nett, mens Egypt har 12,6 millioner innbyggere med nettilgang.