Nikon vil erobre tronen i Norge

Nikon etablerer seg i Norge med egen organisasjon, og åpner dørene til sitt kontor 1. oktober.

Store og raske endringer med sterk konkurranse samt internasjonalisering er bakgrunnen for at Nikon nå åpner eget kontor i Norge. I tillegg ønsker Nikon å gjenerobre sin posisjon som markedsleder innen det digitale speilreflekssegmentet, og øke satsningen på digitale kompaktkameraer.

- Målsettingen er helt klar; vi skal på sikt bli størst i Norge. Nå skal vi jobbe målrettet for å ta markedsandeler fra konkurrentene, sier Bjørn Mangset, Country Manager i Nikon Norge.

Bjørn Mangset er hentet inn for å lede Nikon i Norge. Mangset har bred erfaring fra salg og ledelse, og har de siste årene arbeidet med oppbyggende forretningsområder innen IT distributøren Tech Data og senest i kontorrekvisita produsenten Esselte. Med seg har han fem medarbeidere.

Mål om 40 prosent

- Vi har fantastiske produkter og et meget sterkt varemerke. Jeg er sikker på at vi med riktig fokus og innsats har en betydelig mulighet for vekst i det norske markedet. Strategien er å øke innsatsen på salg- og markedsføring samt og styrke support funksjonen ved hjelp av et profesjonelt kundesenter.

I Europa har Nikon cirka 40 prosent markedsandel i det digitale speilreflekssegmentet. Første mål er å bli like store i Norge.

Nikon Norge er et datterselskap av Nikon Nordic AB, og vil ha kontorer på IT-Fornebu utenfor Oslo.

Les PC Worlds store guide til digitalkamera.

Her kan du lese mer om Nikons kameraer og hvordan de klarer seg mot hovedkonkurrenten Canon.