Nirvana for Lotus-menigheten

Nirvana for Lotus-menigheten

Hannover og Sametime heter de nye argumentene når Lotus-folket samles og krever respekt.

ASKER: Den norske brukergruppen for IBMs Lotus-programvare har økt med rundt 50 prosent siden i fjor høst, det vil si oppslutningen om det halvårlige seminaret har det.

I går samlet menigheten seg på Holmen fjordhotell for et vell av foredrag, presentasjoner og annet faglig påfyll. I motsetning til mange slike arrangementer er dette ikke drevet av selskapet som står bak produktene.

- Dette er helt uavhengig. Vi har arrangert dette halvårlige seminaret i åtte år nå, og for første gang har IBM denne gangen gått inn med littegrann sponsing. Men det er påmeldingsavgiftene som finaniserer gildet. Vi går faktisk med overskudd, sier Karin Løkke, styremedlem i LSBG (Lotus Software Brukergruppe) og til daglig leder for samarbeidsplattformer i Ementor.

- Helt sykt

Leder i LSBG, Rune Carlsen, forteller at oppslutning har økt fra 104 påmeldte i høst til 160 nå i mai-seminaret.

- Det er helt sykt. Hotellplassene har vært utsolgt lenge, sier Carlsen som naturlig nok er godt fornøyd med oppslutningen.

- Det fine med dette seminaret er at det ikke er rene salgspresentasjoner som holdes, men kunder og partnere som deler sine erfaringer og kommer med tips, sier Løkke.

Hannover

Et av trekkplastrene på vårens seminar var IBM-veteran Ron Sebastian, en av de fremste Lotus-teknologene i IBM, som blant annet gikk gjennom nyhetene som kommer i neste versjon av Lotus Notes, Hannover.

- Hva er det hotteste for denne menigheten akkurat nå?

- Hannover og Sametime 7.5, som kommer til sommeren. Vi skulle egentlig hatt Sametime i beta nå, men her er ikke Norge prioritert, sier Løkke.

Sametime er Lotus' samarbeidsplattform som har eksistert i 10 år. Den nye versjonen dekker tjenester og applikasjoner som øyeblikksmeldinger, ip-telefoni (dvs. VOIP) og en samarbeidsserver. Et sammenlignbart produkt er Microsofts Live Communications Server.

En nyhet som er et åpenbart samataleemne blant deltakerne er at all ny Lotus-programvare, både Samtime og Hannover, er utviklet med Ecplise, IBM Java-baserte utviklingsrammeverk som ble lansert for om lag fem år siden.

Plugg og kjør

Selve Eclipse-verktøyet er åpen kildekode-basert, og skal ifølge Ron Sebastian gi bedriftene helt nye muligheter til å integrere alle mulige applikasjoner som plugginn-er i et Domino/Notes-miljø.

IBM og partnerne tjener da sine penger på å gjøre integrasjonsjobben og tilrettelegge andre tjenester på programvare-plattformen.

- Det betyr vel at mange blir nødt til å lære seg noe nytt?

- Joda, de må lære seg å bruke Ecplise. Noe av det som er spennende her, er nettopp at folk begynner å forstå Eclipse, sier Carlsen.

X-faktoren

Det er forresten påfallende lite snakk om det store selskapet som begynner på M på dette seminaret, i alle fall på dagtid, etter det vi kunne erfare.

Det nærmeste vi kom var da Rune Carlsen i hovedsalen skulle demonstrere at det var mulig å installere Domino på en (gammel) Xbox. Han måtte bare bytte ut chipen først, og boksen var da ubrukelig til spill etterpå.

Hvorfor? Tja, ingen skulle i alle fall være i noen som helst tvil om at dette var ment for menigheten?

Les også intervjuet med Ron Sebastian: - Derfor trenger du Lotus Notes